Annons

Spinneriet och drömmarna

Innehåller information om egen verksamhet


I år är det sju år sedan jag fick ett mail från en bloggläsare som tipsade mig om en annons på Blocket om en ledig lagerlokal i en gammal fabrik i Lindome (som ligger mitt mellan Göteborg och Kungsbacka). Jag hade mitt kontor i Victoriapassagen på den tiden, men det började bli trångt och svårt att göra stora fotojobb. Jag hade en väldigt tydlig dröm, men hade sökt länge utan att hitta något som låg inom lagom avstånd och lagom budget. Och så dök detta upp. Från ingenstans!


Spinneriet var ingen pigg syn då. Men jag såg potentialen och fantasin skenade iväg. Och förverkligades! Beslutet att flytta hit blev ett avgörande utvecklingssprång i mitt företagande. Jag måste samla mina foton till ett bättre före och efter-inlägg vid tillfälle men här får man en glimt.


De första åren delade jag på hyran med min fotografkompis Bodil, men sedan 2018 hyr jag istället ut studion på dagarvode till reklambyråer och produktionsbolag för olika fotograferingar och filminspelningar så att jag kan finansiera kostnaden för den stora lokalen. Den här veckan ska ett gäng kända idrottsstjärnor komma hit för en reklamfilmsproduktion till ett narkotikafritt samhälle. Men nu ska det inte handla om mitt jobb, och jag vill inte göra reklam för det eller sälja någonting. Utan jag vill bara visa den här fantastiska illustrationen av fastigheten – av drömfabriken – som vi hyresgäster i huset har gått ihop och beställt (och betalat fullpris för). Den är gjord av Pernilla Frimodig och målad i akvarell. Alltså kolla in detaljerna. Helt otroligt vilket precisionsarbete.

Jag är så glad för att ha ett så fint minne av ett hus som betytt så mycket för mig. Tack Pernilla för att du fångat sju viktiga år av mitt arbetsliv med din pensel.
Illustration / akvarell: Pernilla Frimodig

Kategorier:

Kommentarer

 • BM skriver:

  Åh så fint fångat! Man riktigt känner husets själ genom bilderna. Magiskt!

 • Anette skriver:

  Så fint ställe!

  Kram A

 • Anne skriver:

  Underbara bilder av ett underbart ställe! Mina Göteborgs-vänninor tog mig dit precis före pandemin och jag njuter ännu av minnena därifrån. Vill så gärna dit igen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.