Annons

Spinneriet före och efter

Jag städade skrivbordslådorna häromdagen och hittade ett minneskort med gamla foton från vår lokal i Spinneriet och insåg att jag aldrig visat några före och efterbilder. Jag letade ju efter en fotostudio ganska länge och fick nys om Spinneriet i Lindome av en läsare. Vid mitt första besök var det mest lager och förråd i huset och ganska rufft. Jag hade precis gått på mammaledighet dessutom, så tajmingen att dra på sig en hyreskostnad kändes helt fel. Därför tackade jag nej, med en klump i magen. Ett år senare åkte jag ut dit igen när Östling Schedin hade öppnat sin vintagebutik i den gamla fabriken och resten är historia. Anna Schedin tipsade mig om att ett företag på plan 3 skulle lägga ner och inte behövde sin lageryta så jag drog med mig min fotografkompis Bodil för att prata med ägarna och knappt 24 timmar senare hade jag kritat på avtalet. Inte helt utan magpirr, då var nämligen Bodil föräldraledig och hade ingen lust med större kostnader men vi kom överens om att jag skulle stå ansvarig på kontraktet och ta merparten av hyran. ”Det löser sig längs vägen” tänkte jag. Och det får man väl säga att det har gjort.
Min verksamhet har växt med lokalen och nu omsätter jag fyra gånger mer eftersom jag kan ta större jobb. Idag har lagerverksamheten i huset nästan upphört och det är fler designbutiker och inredningsföretag som flyttat in. Bl a Fine Little Day, Kajsa Cramer, Little Eco, INRX, Kök & InteriörPaula Hagerskan och Camilla Broyn. Plus vintagebutiken Östling Schedin förstås. Det är ett härligt gäng. Och så har ju Katja Palmdahl öppnat en restaurang i husets orangeri (som är tillbyggt sedan bilden togs). 
Såhär såg de 200 kvadratmetrarna ut när vi fick nycklarna. ”Med stor potential” som det brukar heta. 
Efter några lager färg blev upplevelsen en annan. Sedan skurades golvet av med en hyrmaskin (två gånger!) och våttorkades tills vi inte orkade mer. Och då var det vitt, men… tomt. Projekt inreda började. Inemellan alla jobb som också skulle skötas förstås. Skomakarns barn ni vet. Därför tog det sin tid. 
En morgon när jag åt frukost på Da Matteo fick jag en snilleblixt. ”Vi gör en tavelvägg från golv till tak!” Då får vi ett ankare i rummet. En tydlig blickpunkt eftersom resten kommer vara rörilgt och föränderligt (ja ni vet fotostudio ena dagen, föreläsningar nästa…). Sen kanske vi kan ha vernissage med olika konstnärer?
Sagt och gjort. Jag hann knappt dricka upp kaffet innan jag var på väg ut på stan för att köpa ramar. Med en handskiss på en DaMatteo-Servett som synes. Sedan började pusslandet…
Och här kan ni se tavelhängningen. Fem meter bred och fyra meter hög. Vi är inte helt klara med innehållet i ramarna (än!) men vernissage ska det bli. Förhoppningsvis redan innan sommaren och då under konceptet Trendenser & Friends. Mer info om detta kommer!
Sedan inflytten har vi även dragit in vatten och avlopp, installerat kök, dragit om elen, byggt en receptionsdisk (!), skruvat upp 20 meter hyllplan och grejat. Såhär ser det ut vid skrivbordsplatserna. Bodil sitter med ryggen mot golvväxten och jag mot arkivskåpet och däremellan sitter min assistent Sofie och på den fjärde stolen? Jag kanske kan berätta mer om det efter semestern. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Therese skriver:

  Vilken lokal!! Vilken dröm det måste vara arbeta med den rymden. Fantastiskt!

 • Maria Åberg skriver:

  Vilken underbar miljö du skapat, be proud!
  Kan du tala om var du hittat/köpt den bruna lädersoffan?

 • Caroline skriver:

  Otroligt Frida, vilken underbar utveckling och historia, såå inspirerande, verkligen. Ännu ett bevis på att man om man jobbar hårt, passionerat och fokuserat kan klara vad som helst. Såå himla coolt!! Önskar dig en fin helg, kram Caroline carolineflindt.com
  ps. Kan du inte berätta lite om din work/life balance? Hur du tänker omring jobb, fritid, att vara på och att vara offline?

 • Anna skriver:

  Bästa inlägget på länge! Så kul att få se och höra mer om denna plats!

 • Sofie Haraldsson skriver:

  Fantastiskt roligt inlägg. Personligt och inspirerande! Mer sådant här, tack 🙂

 • @culkner skriver:

  Otroligt inspirerande miljö! Det har ni gjort bra!
  Pixpax för sista platsen! Om ni byter arbetsstolar först 😉 Yrkesskadad…

 • Sofie L skriver:

  Fantastiskt roligt att få se, och vilka lokaler !!! Du är verkligen en inspiration och jag beundrar ditt mod och engagemang!!
  Trevlig Helg!

 • Wilhelmina skriver:

  Jösses Amalia! Eller bore ju skriva Frida(!) fast jag inte känner dig.
  Vilket jobb – mäkta imponerad och shit vilket go du har i dig!
  Önskar dig megasuperdupermycket lycka till i fortsättningen och önskar således också mer peppande och inspirerande inlägg som det här!
  Jag är också stort fan av ditt sustainability tänk och undrar om du kommer ha någon föreläsning om hållbar inredning/inrednings-tänk till hösten igen? Jag bor i Amsterdam för tillfället men flyttar hem om några månader och skulle så gärna vilja gå!
  Ps. Amsterdam är ett toppenstopp för en dos med riklig inspiration och vackra blommor! Både utmärkt för en get away weekend med eller utan barn! 🙂
  Happy frida(y) & tot ziens!

 • Patricia skriver:

  Helt fantastiskt! Såväl du, ditt driv och mod som lokalen och inredningen!

 • Maria skriver:

  Fantastiskt inspirerande! att se och höra hur du tänker (skissen/plan). Får man önska fler såna inlägg så gör jag det

 • Johanna Arnreius skriver:

  Otroligt fint. Magiskt, på alla sätt!! Den bruna soffan? Vart kommer den ifrån?
  Delar en länk till mitt hus som vi säljer. Kanske kan inspirera någon 😉 https://valvet.se/objektbeskrivning/4anbr437fgj64p3f/bilder/.

 • Emma A skriver:

  SÅ inspirerande att läsa – du är en förebild! Blir så imponerad av vad du byggt upp. Heja dig!

 • Alexandra skriver:

  Jag älskar den bruna soffan!!! Vart kommer den ifrån?

 • Kicki skriver:

  Jag känner igen mig i ditt sätt att agera när man fått en idé.
  Då finns det inget stopp, inget vänta, bara att köra!
  Din blogg upptäckte jag idag, och den kommer jag absolut att fortsätta följa. Gillade den från första stund 🙂

 • Fru Minimalist skriver:

  Jag gillar färgskalan och blandningen av olika "element". Känns väldigt feng shui:it 🙂
  Dock lite för mycket saker synliga för min smak, är det verkligen optimalt för hjärnan för att fokusera tänker jag? Men alla fungerar vi ju olika.
  https://minimalisterna.se/minimalism-pa-arbetsplatsen/

 • Tove skriver:

  Otroligt imponerad och inspirerad!

 • Lena skriver:

  Måste vara inspirerande att arbeta i sådan miljö!
  Mattan vid sofforna, varifrån?

 • Emma skriver:

  Jo men alltså… Behöver ni någon som fyller upp stolar så kan jag tänka mig att ställa upp 😉 Skulle nog gå bra att bara sitta där och titta på tavelväggen, och gärna soffan också då, för att vara snäll mot den tomma stolen så att säga.
  Skulle kunna bjuda på ett träningspass mellan sittandet också iofs.

 • Frida skriver:

  Hej!
  Den bruna soffan är Tiki från Fogia och den vita soffan är IKEA Karlstad (har utgått från deras sortiment sedan jag köpte den men det finns liknande modeller)

 • Andrea skriver:

  Hej Frida,
  Jag blev nyfiken på att höra mer om tavelväggen och Trendenser & Friends. Jag vill mer än gärna komma om det blir ett vernissage!
  Ha en fin kväll!

 • Sara skriver:

  Hej Frida,
  Jag verkligen älskar vad du har gjort o själva stämningen på stället. 🙂
  Får jag fråga dig vilken vit färg du har använt dig av till väggmålningen?
  Eller vilken vit nyans du skulle rekommenderar när det kommer till att måla stora ytor och rum?
  Tack snälla för ditt svar! 🙂

 • Klara B skriver:

  Så kul att det blivit så fint! Härligt jobbat!!

 • Lina skriver:

  Härligt kontor! Funderar på att "investera" i en Tiki-soffa. Vilken färg är det på den ni har? Är det vintage lädret?

 • Lina skriver:

  Tack för ditt svar ovan. Håller helt med. En gnutta funktion skadar kanske inte;) Dock, vilken färg har ni? Kan inte urskilja om den är "mörkbrun", "natur" "cognac", eller kanske en helt annan av alla läder som går att välja mellan?!?!

  • Trendenser skriver:

   Oj, soffan är flera år gammal och då tror jag inte det fanns så många färger att välja mellan på vintage-lädret. Minns inte exakt men jag tror det är Rangers Soft Anilina när jag kollar på bilder.

 • Trendenser skriver:

  Hejhej! Yes det är vintagelädret. Lite dyrare men väldigt fint och mjukt. Dessutom syns fläckar mindre än på annat läder. Vi har räddat soffan från kaffespill, svettmärken från en besökares jeansrumpa (!?) och kladdiga barnfingrar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.