Annons

Pressklipp: Råd & rön nr 9 2020

Missa inte att kolla in det senaste numret av tidningen Råd och rön som släpptes fredagen den 6 november. Där hittar du en intervju med mig på hela 4 sidor där jag lyfter några av de saker som är viktiga att tänka på när man ska se över sin belysning hemma (eller när man låter sig inspireras kring val och placering av lampor).

Det finns så oerhört mycket mer att säga i den här frågan, inte minst om hur tokig och felplanerad (och ologisk) belysningen oftast är på bilder i tidningar och magasin (som ska inspirera oss att inreda). Jag skulle till exempel inte vilja kopiera särskilt många av de här köken rakt av när det kommer till ljussättningen. En försvårande faktor är att dagens inspirationsbilder nästan uteslutande är fotade i dagsljus, vilket gör att ”felen” inte är så lätta att uppdaga för en lekman förrän man köpt och monterat liknande lampor och lösningar i sitt eget hem. Och då är det för sent.

Någonstans måste man börja lyfta problematiken och jag är stolt över att en så ansedd konsumenttidskrift som Råd och rön intervjuar mig för att ”sprida ljus” på detta. Om vi vill fatta mer långsiktiga och genomtänkta köpbeslut är det viktigt att inte bara tänka på hur lampan är formgiven, utan också på hur lampan formar ljuset.


Pressklipp: Råd och rön, nr 9 / 2020.

Kategorier:

Kommentarer

  • Sara skriver:

    Bra inlägg! Vi fick vår lägenhet stylad inför försäljning och belysningen i vardagsrummet var helt kass! Det var alldeles för få ljuskällor och för svaga. Det funkade som mysbelysning på kvällen men nu när det är mörkt klockan fyra funkade det inte alls för mig. Då vill jag fortfarande ha det ljust omkring mig.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.