Annons

Intervju hos Motherhood

Motherhood
I veckan intervjuades jag av Emilie som skriver för portalen Motherhood. En sajt av mammor, för mammor där man kan få tips och inspiration i sitt föräldraskap. Vi pratade bland annat om varför mitt liv är mer Polarbröd än avokadomackor (sagt med kärlek, jag är ju Norrlänning!) och utmaningarna det innebär att få väldigt utåtriktade, sociala och aktiva barn som hellre springer än går – när man själv är mer eftertänksam, tillbakadragen och lugn som person. Någon kanske känner igen sig?

Du hittar intervjun här!

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Definitivt igenkänning ???? Jag har alltid varit rätt blyg som person men mina barn bara rusar fram till okända människor och börjar ställa frågor om allt möjligt. Medan jag gömmer mig bakom en buske i lekparken för att slippa kallprata ha ha….

 • Mia skriver:

  Tack för att du satte ord på något jag känt länge. Jag älskar mina barn över allt annat men jag är så olik dem i personlighet. De vill ha konstant stimulans och rörelse medan jag strävar efter det motsatta. Söker stillhet och vill skärma av. Känner mig dränerad på energi när vi umgåtts med andra en hel dag medan de är supertaggade och uppe i varv, redo för nästa aktivitet….

 • Kristina skriver:

  Haha, igenkännbart fast omvänt! Min dotter är blyg och behöver mycket tid på sig för att bli varm i tröjan, medans både jag och pappan är extroverta.

 • Lovisa skriver:

  Det där med barnkalas är ett väldigt intressant ämne. Jag hade nästan inga kalas själv när jag var liten (född på sommaren) så har varit jätteviktigt för mig att mina barn får det. MEN med det sagt, det är verkligen vidrigt att hålla i kalas!! Just nu bor vi dessutom på Cypern och här är devisen verkligen att alla ska med.. Grannens kompis, javisst! Skolkompisens morföräldrar, javisst osv.. Då min man är utmattad och deprimerad så är jag själv att ordna kalaset också. Förförra året hyrde vi ett lekland och så betalar man för mat och dricka för alla som kommer (=dyrt!), förra året hade vi ett litet coronakalas, där jag strängt (hu) skrev att endast bjudna barn var välkomna och utan föräldrar men åtta stycken små huliganer var inte heller behagligt att ha hemma (trots hjälp av min bästa kompis som kan grekiska) så jag har redan börjat bäva lite för vad årets höstkalas ska innebära????

  Det var egentligen inte meningen att pladdra på såhär utan egentligen tipsa om en jättesmart idé gällande kalas. I Sverige har man ju klassföräldrar och klassråd(?), då kan man ju nämna att det skulle gå att ordna kvartalskalas. Alla barn som fyller det kvartalet firas tillsammans och föräldrar till dessa barn får hjälpas åt att ordna, alla får komma och alla blir firade. (Då kan man ju dessutom bestämma presentsumma eller ingen alls osv).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.