Annons

Inredningskunskap: Undvik att ge rummet en ljusmidja

Jag hörde ett så bra uttryck häromdagen som förklarar ett vanligt belysningsmisstag som jag skrivit om tidigare. Man ska undvika att ge rummet en ljusmidja. Dvs att placera lamporna så att alla ljuskäglor landar i rummets mitt. Det är lätt hänt, men det är viktigt att placera ut belysningen så att den når flera olika nivåer av ett rum för att det ska komma till sin rätt.

Genom att ställa lampor på olika höjder och genom att rikta ljus både uppåt och nedåt i ett rum förtydligar du rummets volym och får det att kännas större. Ta en vända i ditt hem och analysera rummen med begreppet ljusmidja i bakhuvudet så kanske du själv kan räkna ut vart det felar om belysningen i ditt hem inte funkar så som du vill.

Kategorier:

Kommentarer

  • Helena skriver:

    Hej, vi har ett väldigt stort vardagsrum. Hur ska man tänka för att det inte ska kännas så stort? Vi har sju lampor varav två taklampor.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.