Annons

Snygga dragningar till spotlightskenor?

Jag är så glad för tema-diskussionerna som dyker upp i Trendensers Facebookgrupp då och då. Så många bra tips och kloka inspel som även har varit till stor hjälp för mig. Tack! En tråd som jag har följt med intresse är monteringstipsen till Örsjös spotlightskenor. När man ser den lampan på bild i inredningstidningarna så är inte alltid anslutningen synlig (kablar retuscheras eller kapas ofta bort) men här är några lösningar, från verkligheten.

Kanske kan de här idéerna och bilderna vara till hjälp för fler?


Madeleine har gjort det jag tror är vanligast i nybyggda eller renoverade hus, där man kan anpassa uttaget till skenans ände. Kort och koncist.


Martina har högt i tak i köket och specialbeställde därför en lösning från en välsorterad lampaffär för att kunna pendla ned sin skena från taket. Snyggt om man har öppet till nock!


Mélicas elektriker monterade hennes skena såhär proffsigt tight inpå täcklocket.


Camilla har lyckats gömma sin kabelanslutning bakom skenan. Det är lite enklare om man har en vit kabel och en vit variant av lampan.


Marina har fäst sin sladd med dubbelhäftande tejp och gömt anslutningen ovanför köksskåpen.


Jannicas elektriker använde en Cable Cup för att dölja anslutningen.


Therese löste det med befintligt uttag och utanpåliggande dragning.


Och Frida drog upp sin anslutning genom taket, med en dosa på vinden!

För fler exempel; kolla in hela inlägget HÄR!

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Älskar detta! Har precis exakt just funderat på hur det går att lösa elkopplingen så en himla bra tajming på ditt inlägg 😀 Tack som tusan, du är bäst Frida! Och tack till alla som tipsat!

 • Lina skriver:

  Spännande!
  Jag har funderat så mycket på vilka led-lampor som funkar (dimbara) och som är tillräckligt varma i tonen för att funka. Har du tips?

 • Vi har Örsjö Star både hemma och på landet. Vi har furutak, yes ett riktigt furuparadis, och elektrikern drog sladden i en av skårorna till en dosa som är utom blickfånget. Ska fota nästa gång

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.