Annons

Inredningskunskap: 3 viktiga tips om stoppade stolar

Stoppade stolar har blivit allt vanligare/trendigare vid köksbord och matplatser. Här är tre viktiga tips att tänka på om du funderar på att investera i en stoppad stol – för att undvika felköp:

  • Mät alltid sitthöjden när sitsen är hoptryckt. Alltså så som den kommer att vara när någon sitter ner i stolen! Det kan vara stor skillnad mellan betraktelsemått och brukarmått.
  • Glöm inte att vi ofta lyfter och drar i ryggbrickan när vi flyttar runt en stol. Om den är stoppad och klädd – tänk på att det lätt kan bli fläckar och fula märken om tyget är ömtåligt, stoppningen mjuk eller om ryggkonstruktionen inte är stadig!
  • Provsitt alltid! En stoppad stol är svår att bedöma med ögonen. Vad döljer sig under klädseln och hur känns det att sitta på? Om sitsen är hård eller ojämn kommer du inte vilja sitta länge. Om den är allt för mjuk kan det istället bli svårt att ta sig upp och lätt att hamna i en obekväm sittvinkel.

Kategorier:

Kommentarer

  • Helena skriver:

    Superbra tips, hade inte tänkt på att det kan bli skitigt på ryggstödet

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.