Annons

Inredningskunskap: Kasslerstolar

Låt mig börja med en brasklapp. Jag menar inte att peka ut någon enskild stoltillverkare eller formgivare här. Det är mer designfenomenet i sig som fascinerar mig. Som jag har valt att kalla för kasslerstolar. Ringer det någon klocka? Om du inte har en hemma så har du säkert suttit på en sommartid, en varm dag på ett glasscafé eller på en utservering? Man slår sig ner intet ont anandes, men ganska snart har huden fastnat i hålrummen och i värsta fall tar man med sig halva stolen när man går därifrån. I form av rutmärken eller streck på undersidan av låren. Jag pratar alltså om stolssitsarna som tack vare sin snits kan skära in i rumpan värre än ett par osköna jeans.

Nu dyker de ju upp allt oftare, även inomhus och jag noterade nyligen ett par sådana (utan sittdynor) som beskrevs helt lyriskt i ett hemma-hos-reportage. Stolsmodellen hyllades för att de gav en sådan luftig känsla till köket. För all del. Kanske främst för att ingen vill stanna kvar i dem längre än nödvändigt? Ett tips nästa gång du ser en stolsits av nät eller ribbor. Glöm inte att fråga om de kommer med en passande kudde. För de må vara sköna att titta på, men är sällan lika sköna att sitta i. Av förklarliga skäl.

Kategorier:

Kommentarer

 • Pia skriver:

  Kasslerstolar! Vilket bra ord!
  Tack!

 • Jennie skriver:

  Hahaha!

 • Hanna skriver:

  Älskar dina inlägg i kategorin ”krassa” inredningskommentarer. Du är liksom pojken i sagan som vågar säga att kejsaren är naken ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.