Annons

FAQ: Läsarfrågor del 2

inlägget innehåller reklamlänkar / adlinks till inköpsställen

I sommar passar jag på att göra uppsamlingsheat med läsarfrågor jag fått in under våren som jag inte hunnit besvara tidigare. Här kommer del 2. Missade du den första så hittar du den här. Hoppas att detta kan vara till inspiration för fler än dem som frågat!


Frågor: Varifrån kommer sockerkaksformen i keramik som du har i ditt kök? // Var har du köpt tallriksstället som står på bänken i ditt kök? // Har du tips på var man kan få tag på fina skärbrädor?

Svar: Kakformen är ett av mina käraste arvegods efter mamma. Hon fick det i 40-årspresent (!) och lagom till min egen 40-årsdag hamnade den på vår köksbänk. Formen är handgjord av Frostviken keramik. // Tallrikshållaren köpte jag för min första lön efter gymnasiet när jag jobbade på Oz Interiör i Umeå. Liknande finns att köpa här. // Mina skärbrädor har jag köpt på Tambur Store (vintage collection) / Åhléns (Bra val / FSC-märkt) och Jotex (Melker).

Fråga: Blev det någon våningssäng till barnen? Vill du visa bild/berätta vilken du köpte isåfall?

Svar: Jag vill avvakta med att posta bilder på barnens rum tills de är så pass gamla att de själva kan välja om de vill visa dem eller inte men ja – det blev en våningssäng. Efter mycket förhandlande hemmavid köpte jag till slut den här modellen från Oliver Furniture inkl denna förvaringslåda för leksaker som också kan användas som extrasäng (adlinks). Det sved i plånboken men jag är så glad att jag stod på mig att det skulle vara en rejäl modell (Niklas tyckte vi kunde gå för en enklare budgetvariant). En våningssäng blir en så pass stor och tongivande möbel i rummet – därför ville jag att den skulle vara både snygg och stabil. Har noterat att denna har ett högt andrahandsvärde på Blocket vilket sängar ju sällan har så den kanske inte blir så dyr i längden? (Obs! Detta var ett privat köp, ej något samarbete).


Fråga: Varifrån kommer blusen du hade på din boklanseringsdag på Spinneriet?

Svar: Den heter ”Aman Blouse” och kommer från Second Female. Jag köpte den på en butik i Kungsbacka men det varummärket säljs även här på Ellos.


Fråga: Var kan kan köpa den svarta ljusstaken i gjutjärn som du har på Spinneriet?

Svar: Jag har samlat all info om inredningen i min studio i tidigare inlägg som du bl a hittar här och här men den lilla ljusstaken har jag missat att ta med. Den är norsk och formgiven av Anderssen Voll. Finns i ett fåtal svenska butiker bland annat hos Fine Little Day.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.