Annons

Lägesrapport

Möbeldesignmuseum Frida Ramstedt
Det är lördag eftermiddag och jag sitter vid skrivbordet på övervåningen när jag får syn på en budbil som saktar in utanför vårt hus. Jag släpper allt och kastar mig ner för trappen. Snabba fötter och hög puls. Äntligen ska jag få hålla i den nya boken! Den kom nämligen till Förlagssystem redan i torsdags och Polaris Fakta har lovat att jag ska få ett blädderex direkt från tryckeriet så att jag får se hur allt blev, innan pallarna når butikerna på måndag. Jag har vankat av och an i väntan på försändelsen i flera dagar och nu är det dags! I samma sekund som jag slår upp ytterdörren på vid gavel lyfter budkillen ut ett paket från sin bil, tittar ner på fraktsedeln och viker av… mot grannen.

Besvikelsen?
Total. 

Nu är det sen kväll och det utlovade budet lyser fortfarande med sin frånvaro. Sannolikheten att det kommer i helgen är nog rätt liten, därför har jag ställt in mig på att jag får gå till Akademibokhandeln när de öppnar på måndag morgon och köpa ett exemplar. Tålamod är inte min bästa gren, men den här hösten har varit ett träningsläger på den fronten. Inget har gått smort.

Nåja. Det finns värre saker att bekymra sig över här i världen. Boken är i alla fall tryckt och klar nu. Och har anlänt till i Sverige. Här kommer en mer positiv lägesuppdatering från den senaste tiden: 

 • Tio länder har redan köpt rättigheterna till Handbok i möblering. UK lade bud på manuset i torsdags och Tyskland blev klart i fredags. 
 • Jag har skrivit på ett hyreskontrakt för en ny lokal. Hurra! Jag får inte berätta vilken förrän de nuvarande ägarna har meddelat offentligt att de kommer flytta ut (förstås) men nu står det i alla fall klart att vi får tillträde den 1 februari 2023. Därav pågår ett intensivt arbete med moodboards och planering bakom kulisserna. När det är tyst här på bloggen, beror det inte på att jag ligger på latsidan. Tvärtom. 
 • Det senaste året har jag även jobbat med ett välgörenhetsprojekt, tillsammans med Lesley Pennington som grundade BEMZ och i veckan fick jag se lite produktprover. Jag vill inte jinxa, men det såg väldigt fint ut. Förhoppningsvis har vi något klart våren 2023.
 • Under veckan som gick arbetade jag från Stockholm med föreläsningsuppdrag och kundmöten, men också med en frilansande AD som fått i uppdrag att göra en översyn av Trendensers grafiska profil och vidareutveckling. Det är väldigt roligt, men också utmanande, att gemensamt dra och stretcha i det redan inarbetade.
 • Jag har också gjort en hel del intervjuer de senaste dagarna, bland annat till en artikel för TT som kommer att publiceras i flera dagstidningar nästa vecka. Håll utkik. Bilderna ovan är från den fotograferingen med Anna Roström. Ni kanske anar temat?

Kategorier:

Kommentarer

 • Caroline Flindt skriver:

  Åh, måste komma och hälsa på dig när allt är klart med ditt nya projekt!! Vore så kul och mysigt. Stor kram till dig, Caroline❤️

  • Frida Ramstedt skriver:

   Det får du mer än gärna göra! Visste du att Kungsbacka eller Koningsbakkae (som staden hette då) under en period var Danmarks minsta stad ???? Lovar att ta hand om dig på Köpenhamnskt vis om du vill komma och hälsa på ❤️????

   • Caroline skriver:

    Ha, ha, så kul:-).
    Om jag åker upp till min kusin i Gbg i vår, så hoppar jag av i Kungsbacka och säger hej!
    Kram till dig,
    C

 • Hannah skriver:

  Förstår att du längtar efter att få se boken. Jag ser också fram emot den ???? Grattis till ny lokal. Ser fram emot att höra mer!

  • Frida Ramstedt skriver:

   Väntar otåligt. Men får hänga på låset på måndag morgon.

   Lovar att berätta mer om nya lokalen så snart jag får!

 • Anna skriver:

  Ha ha så vankar jag runt även om jag bara beställt mat för hemleverans så kan relatera till budbesvikelsen ???? Snart är det måndag. Heja dig!

  • Frida Ramstedt skriver:

   I feel you. Sjukt segt med budbils-bingot nu när så många gör just det. Beställer hem mat och paket och det kommer SÅ många bilar – men ingen till mig ???????? Jaja, det är måndag snart!

 • Anna skriver:

  Vad kul att din bok kommer! Det ska bli kul att läsa. Massa lycka till med lanseringen 🙂

 • Josefin skriver:

  Heja heja!

 • Anna skriver:

  Åh vad kul och fint att det löste sig med ny lokal. Är det fortfarande i kungsbacka?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Ja det stämmer bra. Får inte berätta vilken än bara, de befintliga hyresgästerna bör få berätta att de flyttar ut först. Men jag återkommer. Lovar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.