Annons

Inredningskunskap: Finn ett fel?

Det är inte bara äldre bord som kräver att man tänker till för att möbelpusslet ska gå ihop. Även nyproducerad design kan ställa till bekymmer. Speciellt om man blandar bord och stolar från olika tillverkare eller serier. Det är nämligen inte givet att allt passar tillsammans. Möjligen visuellt, men inte alltid funktionellt. Häromdagen såg jag en bild på Pinterest där någon hade kombinerat sådana här stolar, på medar, intill ett bord med kubformat stag.

Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är att verkligen titta på de inspirationsbilder som fladdrar förbi. Med granskande blick. Finn ett fel? Helst innan du beställer hem möblerna och blir besviken för att de inte funkar ihop!


Kategorier:

Kommentarer

 • Olivia skriver:

  Jag har själv gjort det misstaget. Ikeas bord Docksta har en snygg trumpetfot, men den gör också att man inte kan skjuta in stolarna helt. Kanske inte gör så mkt om man bor stort men vi har en liten matplats och det är SÅ störande med stolar som står i vägen hela tiden. Nu letar jag natt och dag (typ) efter ett bord med pelarfot. Finns inte många till rimligt pris. Drömmen är ju Arne Jacobsens cirkulär.

  • Frida skriver:

   Jag hade samma problem med att hitta bord med pelarfot. Ville kunna komma in enklare i kökssoffan eftersom bordsben i hörn blockerar.
   Hittade till slut på Blocket, där fanns det faktiskt mycket att välja på!
   Verkar ha varit vanligare med pelarben förr…

 • Marie skriver:

  Bra tips! Och tack för din bok. Köpte den initialt för att stödja en banbrytande och kompetent person. I samband med flytt och renovering har den använts flitigt! Allt ifrån färgval, placering av lampor, tavlor etc. TACK för en mycket välskriven och användbar bok! Med vänlig hälsning, Marie

 • Petra - Boldwick skriver:

  Blir HELT knäpp på vissa bilder! Visst, för konsten och inspirationen kan man överse små saker där formen går före funktion. Men som detta… nä.

 • Karin sjökvist skriver:

  Vi slog till på Grythyttans klassiska B30 190, alltså bordet som hör ihop med stol A2.
  Döm om vår förvåning när stolen inte går att flytta in pga bordets märkliga med – konstruktion. ( en slags kryss-historia) Gissar att det var två olika produktutvecklare (som inte kommunicerade med varandra) som står bakom dessa produkter…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.