Annons

Vad är det för lampa?Det dök upp en fråga från Lina i Trendensers Facebookgrupp igår. Varifrån kommer lampan som syns på gardinföretaget Gotains pressbilder?

Det är Rick Tegelaars ”Meshmatics Chandelier” för Holländska Moooi. Jag skriver ju ibland om bakgrunden till nordiska inredningsdetaljer, lampor och möbler – denna kvalar inte riktigt in till att vara en local hero men designidén har en fin historia som är värd att belysa. Har du lite tid över idag? Kolla på kortfilmen av Dezeen nedan. Efter det gillar man ju lampan ännu mer. Sen bör det kanske tilläggas att Meshmatics är en ljuskrona. Den sprider ljuset mestadels uppåt, inte riktat nedåt, så den gör sig bäst som stämningsbelysning över ett matsalsbord där man inte äter dagligen – eller som en vacker uplight i ett rum med lite takhöjd.

Dezeens interview med Rick Tegelaar

Kategorier:

Kommentarer

 • Sofia skriver:

  Kul film! Jag skulle önska att du kunde göra ett inlägg med exempel på olika lampor som är lämpliga att ha över ett matbord.
  Tack för en jättebra blogg!
  //Sofia

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.