Annons

Boktips: Designfulness

Inlägget innehåller affiliatelänk till Bokus & AdlibrisDet här är en titel jag har sett fram emot sedan jag hörde talas om att den var i vardande. Och äntligen har den släppts! I boken Designfulness sammanfattar neurodesignern Isabelle Sjövall den senaste hjärnforskningen och inspirerar alla som vill skapa en hemmiljö som är mer i linje med våra grundläggande biologiska beteenden, känslor och behov.

Den mänskliga hjärnan har ju inte förändrats  nämnvärt under tiotusentals år, men den miljö de flesta av oss lever i idag står i skarp kontrast till savannen där våra hjärnor en gång utvecklades. Boken ger konkreta tips och råd på hur du kan uppnå Designfulness i ditt hem eller på din arbetsplats. Det här tycker jag är så spännande och när jag läste fick jag många förklaringar till saker jag funderat över, som Isabelle nu sätter i ett pedagogiskt perspektiv så att man får en större förståelse för sig själv,, och andra.

Vad man får lära sig? Bland annat att ”fokus inte trivs bäst i öppna landskap”. Hur man kan främja divergent tänkande med hjälp av sin inredning och omgivning. Begrepp som; Aestetich chills. Biofili. Komfortzoner och doftarkitektur. Kan varmt rekommendera boken om du är nyfiken på ett nytänkande perspektiv på inredning baserat på kunskap om vår mänskliga hjärna.

Titel: Designfulness – så revolutionerar hjärnforskningen hur vi bor, arbetar och lever
Ca pris: 199 kr
Författare: Isabelle Sjövall
Förlag: Langenskiöld
ISBN: 9789188439666
Utgiven: november 2020

Kategorier:

Kommentarer

  • Charlotta skriver:

    Ser så fram emot att läsa denna!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.