Annons

Höstens boknyheter på Adlibris

Inlägget är reklam för Adlibris / innehåller adlinks


De senaste kvällarna har jag sträckläst Patrik Lundbergs nya bok Fjärilsvägen med tårarna brännande under ögonlocken. Vi hyllar gärna de storslagna kvinnoberättelserna, men glömmer så lätt dem som kämpat i det tysta för sådant vi tar för självklart idag. Patrik tecknar ett kärleksfullt porträtt av sin egen men också av en hel generation mammor som har stått upp och stått tillbaka, för vår skull. En grupp som hamnade i kläm mellan dåtidens hemmafruideal och våra nutida val.

Utan dessa mammors uppoffringar för att skapa trygga, kärleksfulla hem (medan papporna prioriterade på ett sätt vi aldrig skulle acceptera idag) hade förutsättningarna för många säkert sett helt annorlunda ut nu. Patriks berättelse är en tidskapsel, full av detaljer och igenkänning för alla som har växt upp i ett svenskt medelklasshem på 70- och 80-talet. Men det är också en gripande dokumentation som manar till reflektion. Läs den och hylla dem du kommer att tänka på, innan det är för sent.

Erbjudande från Adlibris! Fram till sista september kan du köpa några av höstens boknyheter till kampanjpris på Adlibris! Här är några fler titlar jag är nyfiken på.


Överlevarna (adlink) Alex Schulman
Alex Schulmans ”Överlevarna” är en roman om att återuppleva sin barndom som vuxen.

300 grader (adlink) Pernilla Ericsson
300 grader är en klimatthriller om vad som kan hända en het sommar och om hur eld inte bara dödar skoningslöst utan också effektivt undanröjer bevis.

Flickebarn 101 (adlink) Ninni Schulman
Ninni firar 10-årsjubileum som författare med att ge ut självbiografiska romanen Flickebarn nr 291.

Kategorier:

Kommentarer

 • Marianne Persson skriver:

  Perfekt nu till höstkvällarna

 • Minna skriver:

  Blir väldigt nyfiken på Fjärilsvägen!
  Tack för tips ????

 • Minna skriver:

  Blir väldigt nyfiken på Fjärilsvägen efter din fina beskrivningen.
  Tack för tips!

 • Inga-Maj skriver:

  Patrik Lundberg var en av Sommarpratarna i P1 i somras.Ett mycket bra sommarprat som handlade om hans mamma och sin egen uppväxt. Och boken Fjärilsvägen handlar om samma sak

 • Inga-Maj skriver:

  Det går fortfarande att lyssna på Sommarpratarna. Patrik Lundbergs sommarprat sändes den 6 augusti. Gå in på http://www.sverigesradio.se ,välj P1,Sommarpratarna

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.