Annons

Behind the scenes 2020-11-15


Söndag kväll kl 18.53. Det är sju minuter kvar till direktsändning och vårt vardagsrum är ljusriggat för ett samtal på länk med en ingenjör i London. Jag får instruktioner från min produktionsledare om vad vi ska tänka på när kameran väl rullar. Behöver jag byta till en ljusare tröja? Jag är nervös och har kaninpuls. Den Lilla Frida vill fly, backa ur allt och skylla på tekniska problem. Men den modigare versionen av mig försöker zooma ut och se the bigger picture. Visionen. Mitt långsiktiga mål med allt jag gör.

Det handlar inte om hur jag kommer att se ut på film eller om jag eventuellt gör bort mig när jag pratar engelska inför ett konto med en halv miljon följare. Det handlar ju egentligen inte alls om mig som person, överhuvudtaget. Utan om vad jag har möjlighet att använda min plattform till. Vilka frågor jag har möjlighet att lyfta – för dem som vill lyssna.

En effektiv teknik som jag har fått lära mig för att överkomma mina egna rädslor är att ”kontraminnas”. Istället för att fokusera på allt som känns läskigt just för stunden; tänk på situationen som ett minne, redan nu.

”Vad stolt jag är över att jag började tacka ja till internationella uppdrag 2020. Vilken tur att jag gjorde den där livesändningen på engelska för fem år sedan och det där stora seminariet med inbjudna inredare från 100 länder. Det blev ju startskottet för något större som gjorde att jag kunde driva de frågor jag tycker är viktiga – på en global nivå. Och tänk vilken skillnad det har gjort för många andra, tack vare att jag var så modig just precis då.”

Testa själv, speciellt om du inte tror mig.

Kategorier:

Kommentarer

 • Jennie skriver:

  Bra och nödvändigt att du använder din plattform på ett så klokt sätt. Budskapet är viktigare än formatet. Heja!

 • Erika skriver:

  Jag blir så lycklig varje gång jag kommer in här och märker att integriteten (fortfarande, alltid) är stark! Heja dig! Kör hårt!

 • Katarina skriver:

  Kontraminnas – suger lite på det, sen köper jag det rätt av. Det skall bli mitt sätt att hantera nerver och kaninpuls efter att ha lämnat en trygg arbetsplats och kastat mig ut i det ny ”vilda”.
  Tack för att du delar <3

 • Maria skriver:

  Åh vad din blogg är inspirerande!
  Tusen tack Frida!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.