Annons

Annons: Smygträna på jobbet med smarta möbler!

Inlägget innehåller reklam för AJ-produkter


Att sitta mer ergonomiskt både på arbetsplatsen och hemmakontoret har sina hälsofördelar. Men vet du om att du kan passa på att smygträna också – så får du jobbet gjort i dubbel bemärkelse. I samarbete med AJ-produkter har jag fått möjlighet att testa deras prisvärda aktivitetsmöbler som kan hjälpa dig stabilisera bålen och undvika belastningsskador till följd av dålig ergonomi – oavsett om du skrivbordsarbetar i ditt hem eller på kontoret just nu. Jag blev så förtjust i pilatespallen att jag köpte loss den (och anslagstavlorna) direkt.


Aktivitetspall / balanspall Chester

Med en ergonomisk pilatespall, balansstol, eller sadelstol aktiverar du rygg-och bålmuskulaturen och förbättrar din hållning och kan ge dig en starkare kropp på köpet! När du sitter som en ryttare håller ryggraden sin naturliga kurva, vilket kan minska spänningar i nacke, skuldror och korsrygg. 

Aktivitetsstolar och pallar aktiverar de djupa musklerna i magen vilket ökar energi-och kaloriförbrukningen samt blodcirkulationen. Kroppen aktiveras i en naturlig rörelse som liknar den vi har när vi cyklar. Att du smygtränar kroppen bara genom att sitta lite smartare är ju förstås en fördel om du har ont om tid och har svårt att få till bålträningen i vardagen annars! Dessutom är Chester en fin inredningsdetalj som smälter in i både på jobbet och på hemmakontoret – till skillnad från många skrymmande kontorsstolar.

TIPS! När du släpper ut luften tar den ingen plats alls – så pallen är enkel att flytta med sig.

Tänk på att en aktivitetsstol bara bör användas någon timme om dagen i början. Det är vanligt att man får lite träningsvärk innan kroppen vant sig vid den nya sittställningen.


Modulus höj- och sänkbart skrivbord
Tänk också på att variera din arbetsposition under dagen. Ett enkelt sätt att göra det är att välja ett höj och sänkbart skrivbord så att du kan alternera sittandes och stående skrivbordsarbete. Ett sätt att få in stående arbete som rutin är att alltid stå upp på förmiddagen, när du fortfarande är pigg eller bestämma att du gör det när du utför vissa arbetsuppgifter. Genom att införa några ”stående rutiner”, exempelvis att du alltid ställer dig upp när du tar telefonmöten eller videosamtal – blir funktionen oftare använd.

Inlägget var ett betalt samarbete med AJ-produkter
Foto: Jonas Berg
Illustrationer: Trendenser AB

Kommentarer

 • Linnea skriver:

  Vart kommer den fina mattan ifrån?

 • Jenny skriver:

  Åh vad nyfiken jag blev på pallen.
  Kan numera få pengar för att köpa kontorsutrustning i och med att vi jobbar hemifrån från företaget jag jobbar på. Kanske ska unna sig en pall. Har en helt ok kontorsstol men variation är ju bra.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Jag kan genuint rekommendera pallen. Förstår att alla influencers säger så, men jag vill verkligen understryka att jag menar det. Har redan märkt skillnad, på den korta tid jag använt den. Det beror förstås på hur tränad man är sedan innan men för mig som aldrig riktigt kommit igång med regelbunden magträning efter andra barnet, är detta ett sätt att mjukstarta och att sitta mer medvetet (man kan inte sitta med dålig hållning) framför datorn. Eftersom den blir så liten kan man enkelt ta med den mellan studion och hemmakontoret beroende på vad man arbetar. Man får med en pump!

   • Jenny skriver:

    Tack, får nog bli en sådan ????????
    En till fråga om du orkar: vad är det för skrivbordslampor du har? Min trogna tjänare gav upp häromdagen och det är så mörkt nu vid skrivbordet om eftermiddagarna. Så måste ha en ny till skrivbordet. Tack ????????

   • Jenny skriver:

    Ja det får nog bli en sådan, tack ????????
    Får jag fråga förresten var skrivbordslamporna är ifrån?
    Min trogna lampa gick sönder häromdagen och nu är det mörkt när jag sitter och jobbar om eftermiddagarna. Behöver ljus ????

 • Johanna skriver:

  Hej

  Varifrån kommer det smarta laptop-stället?

 • Leela Grethe Hansen skriver:

  Toppen ”kontorsstol”. Datorn på skrivbordet står i ett ställ, som ser snyggt och funktionellt ut. Kan du informera om var jag får tag på det?
  Tack på förhand!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.