Annons

Annons: Vad döljer sig egentligen i ditt damm?

Inlägget är betald reklam för Dyson


Har du funderat på vad du har för sällskap i sängen? Eller i soffan? Alltså förutom det mest uppenbara som du kan se? Jag menar inte människor utan mindre trevliga saker som kvalster, bakterier och mikrober.

De flesta av oss dammsuger ju våra golv regelbundet. Men handen på hjärtat, hur ofta dammsuger du bäddmadrassen och soffan där du spenderar en hel del tid – varje dag?

I samarbete med Dyson, som är experter på påslösa partikeldammsugare, har jag fått möjlighet att skicka in ett dammprov, för att ta reda på mer om vad som döljer sig i våra möbler.


Även om innehållet är osynligt för ögat kan det innehålla triggers för den som har tendenser till allergi. Jag fick i uppgift att dammsuga upp ett prov från soffan och ett från sängen, som nu har skickats vidare till ett oberoende laboratorium i London.


Förutom att jag kommer dela testresultatet på bloggen, med er – så kommer vårt damm även att vara del av en internationell studie som Dyson gör för att ta reda på mer om vad vi har i våra hem.

Visste du att James Dyson uppfann den påslösa dammsugaren, och fick patent på den idén redan 1986. Men det var inget traditionellt dammsugarföretag som nappade på hans idé, så han startade ett eget tillverkningsföretag och idag är Dyson större än de flesta av sina konkurrenter. Numera har Dyson ett helt eget campus av ingenjörer och medarbetare som arbetar med deras produktutveckling för att ständigt ligga i framkant och förbättra vardagen för oss konsumenter.


Om några veckor får vi testresultatet!
Fortsättning följer.

Inlägget är ett betalt samarbete med Dyson

Kommentarer

 • Frida skriver:

  Kommer följa med intresse då min 6-åring precis blivit allergisk mot katt och jag nu försöker sanera så gott det går utefter råd från allergiförbundets hemsida. Har tvättat så mycket av alla textilier jag kan, piskat mattor, dammat och dammsugit och hoppas så att det ska räcka iom att han inte är sååå allergisk enl läkaren.
  När jag läst om väldigt allergiska barn har deras föräldrar behövt byta möbler, tvättmaskin och gjort rent bakom lister och dörrfoder….
  Vet också att allergiker reagerat negativt på Ikeas kampanj med att byta in möbler ur allergisynpunkt men är inte så insatt.

  Tack för en bra blogg!

 • Ingrid skriver:

  Det här har gnagt i mig… Vilket trams! Du som brukar ha så vettiga och genomtänkta sponsorer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.