Annons

DIY: Spackeltavla tekniker och tips

Jag har fått så otroligt många frågor om spackeltavlorna jag visat på blogg och instagram. Det är ingen avancerad teknik bakom. Den viktigaste ingrediensen är fantasi. Men för att förklara hur några effekter kan åstadkommas har jag markerat med siffror, så kan ni läsa nedan vad ni kan experimentera med för att uppnå liknande.


1. Spackla med en bit kartong eller styvt papper (så att resultatet inte blir helt jämnt). Undvik riktiga spackelverktyg!

2. Klistra på bakplåtspapper eller silkespapper med vitt papperslim. Knöla ihop papperet för att skapa struktur.

3. Använd model paste från pysselbutiken och gör märken med valfritt redskap exempelvis baksidan av en pensel för att skapa mönster i pastan.

4. Blanda i skräp i modellpastan eller ditt spackel för att skapa struktur.

5. Blanda sand i målarfärgen för att skapa finkornigare mönster.
6. Vill du skapa jämna mönster? Använd en tandad fogskrapa (eller kam)!

Sen måste de ju inte vara vita. Effekten kan bli ännu större om du målar på strukturerna du skapat med valfri kulör som matchar din inredning.

Kategorier:

Kommentarer

  • Lina skriver:

    Så snyggt som tavla, men i övrigt skapar nr 4 och 5 en viss ångest, då väggarna i kök och vardagsrum ser ut så hos oss, huah!! Pizzateknik och sand i putsen ala 70-tal…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.