Annons

DIY: Förändra en loppislampa

Den senaste tiden har bordslampor med lampfötter i matta jordtoner blivit en populär inredningsdetalj. Jag har sett flera (om ni ursäktar, svindyra) modeller ute i handeln på sistone. Ofta står ju precis sådana lampfötter med liknande form, men ”fel färg” redan i drivor på loppis. Om bara elen känns säker (det kan man annars lämna in och låta dra om) så är det en enkel operation att måla på ett annat ytskikt. Och vips kan en loppad 80-talslampa få en 2020-tals look!


Vi använde Panduros modelingpaste, som jag tidigare köpt hem för DIY-tavlor, för att skapa en keramikliknande struktur. Dutta på med en svamp. Låt torka! Sedan kan du måla med en färgslatt du har kvar, eller med en blandning av akrylfärger för att få till den nyans. Lätt som en plätt.


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Pia skriver:

  Ja! Gillar detta! Om man inte har sån modeling paste hemma så går det finfint att blanda överbliven tak eller väggfärg med lite väggspackel och få ett gottigt klet som man kan dutta på för att få en rolig textur på det mesta. Har du rätt kulör på färgen så behöver man inte ens måla det efteråt. Alltså man kan ju inte diska det i maskin (tror jag) men om det är för prydnadsgrejer funkar det superbra.
  (Den röran fungerar fint också för att reparera små skador i tak om man använder samma vita färg som redan är i taket då.)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.