Annons

Reklam: Byta beslag i köket?

Inlägget är en annons för Beslag Design

Ett enkelt sätt att förändra ditt kök utan att göra något större ingrepp är att byta handtag och knoppar. Men det är inte alltid så lätt att föreställa sig hur skillnaden blir. I samarbete med Beslag Design vill jag ändra på det. Jag har låtit min praktikant Rebecka (som studerar arkitekturvisualisering) rendera ett kök i 3D och på det har vi testat olika handtag och knoppar för att visa hur olika beslag kan påverka finishen och känslan på exakt samma grundförutsättningar.

Hoppas att vår visualisering kan vara till hjälp om du är rådvill!


Läderlindade mässingsbeslag (vegetabiliskt garvat Tärnsjöläder)Royal med täckbricka (bra om du behöver dölja gamla hål)
Knoppen Sture i mässing (nyhet)


Knopp Solliden i förnicklad mässingHelix i mattsvart.

CC-mått
Beslagdesign tillverkar sina beslag utifrån de vanligaste standardmåtten. För att ta reda på dina nuvarande mått – mät avståndet mellan skruvhålen på beslagen. Det kallas för cc-mått. Om du satsar på samma storlek behöver du inte ens borra, bara använda en skruvmejsel för att genomföra justeringen. Jag tycker det kan vara svårt att få grepp om hur de olika cc-måtten blir, därför har jag gjort en översikt till dig.

Placering och måttskillnader på skåp

Beroende på vilken bredd och vinkel du väljer kan du skapa olika uttryck. Här kan du se exempel en skåpslucka med måtten 40 cm bredd x 60 cm höjd med beslag i måtten cc 96 till cc 224.


Placering och måttskillnader på lådor

På lådfronter kan det istället se ut såhär från knoppar till cc 224. Man utgår alltid från centrering på lådan.


Nyfiken på mer?
Här kan du bläddra i Beslag Designs senaste katalog!

* Inlägget är en annons/ ett reklamsamarbete med Beslag Design

Kommentarer

  • Elin skriver:

    Kul inlägg!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.