Annons

Min vecka i 3 bilder


Att jobba med fotografering under mörka december är minst sagt en utmaning. Men plötsligt händer det. Solen bestämmer sig för att kika fram i ett par timmar och då gäller det att passa på. Den här vyn möttes av när jag klev ut från bilen utanför Spinneriet i tisdags morse… Då vet man att det blir en bra dag!


I onsdags var jag på studiebesök hos Norrgavel i Lammhult för att lära mig mer om deras möbeltillverkning och kolla in den omtalade utställningen i butiken. Så lugn och behaglig miljö. Hoppas att ni har uppskattat vårt samarbete under året lika mycket som jag har gjort.


Annars då? Jag är precis så trött som man kan förväntas vara efter det intensiva arbetsår jag precis har lagt bakom mig. Men det är inte bara schemat som varit tufft, att försöka ifrågasätta och utmana normer i sin egen bransch kostar på. Inte minst eftersom det finns många aktörer som har ett ekonomiskt intresse i att det ska fortsätta vara som det alltid ha varit. Just nu känns det lite tungt och motigt, men som någon så klokt sa. ”Learn to rest, not to quit”. Det ska jag göra.

Kategorier:

Kommentarer

 • eKorren skriver:

  Inte får du ge upp heller, du är inte ensam. Marie Kondo, FIRE-rörelsen, minimalister och andra drar ju fram som en löpeld, för att inte tala om miljöfolket.

  Räkna inte med att vinna kampen, det är motkrafterna alldeles för starka för, men det är ju inte sport det handlar om, så sluta tänk vinna-förlora.

  Det finns alltid plats för alternativ och det hedrar dig att du, som ändå är störst i din nisch, står för ett sådant.

  God jul, passa nu på att vila ordentligt och hämta kraft hos familjen!

  • Frida skriver:

   Relaterar inte ordagrant till dikten men till andemeningen. För mig handlar det inte så mycket om att vinna utan att kunna ”överleva” som aktör trots att man inte vill gå med på de villkor som ställs. Eller de led man bör rätta in sig i. Och att orka fortsätta simma motströms i många frågor samtidigt när det vore så oändligt mycket enklare och mer lönsamt att bara glida med.

   Mari Kondo startar f.ö butiker nu och säljer egna produkter. Är hon sin tanke trogen när hon då kapitaliserar på att folk ska köpa mer saker?

 • Lill Markusson skriver:

  Under många år har jag följt din blogg men aldrig kommenterat det som du gör, förrän nu. Jag beundrar ditt mod, din uthållighet och din kreativitet. Du har förmågan och viljan att ställa frågor och ta ut en ny riktning i livet. Vi behöver alla göra det, för att vår värld och människorna i den ska överleva denna klimatkatastrof vi befinner oss i.
  När jag ser dig kämpa som du gör så tänker jag på ett citat jag har här hemma, som det sägs att den tyske filosofen Arthur Schopenhauer har sagt nämligen att sanningar genomgår tre stadier. Först blir de förlöjligade. Sedan blir de våldsamt motarbetade. Slutligen blir de accepterade som självklara.

  Så fina, fina du. Stå kvar på din väg som du nu går på. Vi är så många som kliver på den tack vare dig. Tillsammans är vi starka!
  Koncentrera dig på det goda som kommer i din väg, de människor som genom ord och handling ger dig kraft. Å jag ser, genom dina ord, att även jag behöver öppna min mun och säga min mening och sedan agera. För vi är alldeles för många som är tysta…

  Allt gott till dig! Önskar dig lycka till – du är mer värdefull och viktig än vad du förstår.

 • Linnéa skriver:

  Tack för att du kämpar mot strömmen och inspirerar till bättre val och mer hållbarhetstänk. Håller tummarna att du orkar fortsätta och att företagen inser fördelarna med att också börja tänka långsiktigt!

 • Alexandra skriver:

  I framtiden kommer dina ord att vara en självklarhet. Tyvärr är vi inte där ännu. Det är tufft att känna som att man är den enda med ögonen öppna och att alla andra sover eller är i någon form av dvala. Men det handlar väll om att sakta men säkert höja lägstanivån. Du är inte ensam och jag tror så enormt mycket på dig!

 • P skriver:

  Du är inte ensam i kampen, möjligtvis offentligt? Vi står bakom dig och hejar!

  Om man vill sadla om och arbeta proffessionellt med inredning så finner jag ett matnyttigt inlägg här hos dig https://trendenser.se/2014/03/faq-jobba-med-inredning-utbildningar-och-tips/. Är den lika aktuell nu snart sex år senare?

 • Lisa s skriver:

  Heja heja!!! Förstår att det måste vara jättetufft MEN älskar citatet learn to rest not to quit!

 • Helena skriver:

  Kämpa på, konsumtionsnivån de flesta av oss har nu är sjuk. Alternativ och balans är rätt i tiden och du har helt rätt i det. Kunskap till det tillf är du också, tänk vilka kloka beslut man kan fatta när man vet mer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.