Annons

Min vecka i tre bilder


Inledde veckan här. På omslaget till Göteborgs Postens Näringslivsbilaga där jag intervjuades om boken och mina tankar om hur jag tycker att vår tids inredningsinspiration har spårat ur. Artikeln är låst för prenumeranter men lovar att återkomma med en bloggkrönika som förklarar vad jag menar med begreppet; Visualismen.

Har även rivit av tre fullsatta föreläsningar. I Varberg, Linköping och på möbeldagarna i Tibro. Men nej, jag åker inte land och rike runt för att sälja mina böcker utan för att så tankefrön hos åhörarna. Fråga någon som lyssnat på ett föredrag så kommer du att förstå.

Det blir ju en hel del resdagar för mig nu under hösten, men ansträngning kräver återhämtning. Därför har fredagarna blivit min landningsbana. Då bokar jag inga externa åtaganden eller jobbmöten. I fredags firade vi kanelbullens dag och gjorde pompoms av garn till ett DIY-inlägg medan regnet piskade mot rutan. Så mysigt!

Kategorier:

Kommentarer

 • Malin skriver:

  Instämmer i att du sår ett frö hos åhörarna. Har haft din bok sen den släpptes men inte haft/tagit mig tid att läsa boken av många anledningar. Men så mycket bra saker man lärde sig och skall absolut läsa boken i vinter!! Hoppas kunna lyssna på en föreläsning snart igen!

 • Micaela skriver:

  Jag tycker att du lyfter så många bra poänger i din blogg (har inte boken, men antar att det samma gäller där) och jag ser också ett tydligt ställningstagande för hållbarhet, kvalitet och mindre hets hos dig. Därför har jag redan ett tag undrat hur du förhåller dig till den diskussion/inspiration/funktion som din grupp på Facebook står för? Jag klandrar på inget sätt dig för dess innehåll, men det är ju ändå din plattform på något sätt, och jag tycker att mycket av det som postas och diskuteras där av andra (dina inlägg och repliker, de jag sett åtminstone, är i linje med dina blogginlägg) främst handlar om köpa nytt, byta ut, hitta billigare och så spinner det runt, runt utan att något förändras och alla ska ha det likadant, men ändå peersooonligt, och inspireras av samma ”vision” om vad ett hem är. De få gånger jag sett någon lyfta hållbarhet och ifrågasätta om det faktiskt behövs nytt har personen i fråga ofta setts som någon sur typ som kan hålla sina tankar för sig själv, för alla måste få tycka och känna och trivas och byta ut skiten om det inte passar den egna smaken och sinnesstämningen just nu (smak och sinnesstämning som allt som oftast dessutom korrelerar med ovan nämnda vision och ofta rådande trend). Jo, jag stör mig på hur plattformen används. Vet inte exakt vad jag hade förväntat mig, men det känns inte bra. Som sagt, jag förstår att du inte kan stå för allt som skrivs där, men jag vill gärna vet hur du förhåller dig till frågan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.