Annons

Julpyssel till uppesittarkvällen

När jag var liten hade vi som tradition att alltid pyssla på uppesittarkvällen, dagen innan julafton. Kanske är det fler som brukar göra sånt med sina barn och som vill ha uppslag på enkla tips att preppa och skaffa material till idag – såhär dan före dan före dopparedan? Här är några tips på grejor vi pysslade ihop på Spinneriet tidigare i veckan.

Dessa plisserade pappersänglar är superenkla att vika. Allt som behövs är papper (ev. träkulor/flirtkulor) och sytråd.

Inventera förrådet och gör pompoms av restgarn. Kul för både stora och små. Har du inte en pompom-maker funkar styv kartong lika bra. Mall här.

Kan användas till många saker, bland annat dekoration på julklapparna!

Ta en skogspromenad och knipsa av några torra grenar så kan du göra dessa fina stjärnor och snöflingor med lite fantasi, ståltråd (eller limpistol). Jag har hängt mina i sovrumsfönstret i genomskinlig fiskelina (på gardinstången). Roterar sakta och är fina att titta på.

Av tidningspapper eller gamla utlästa pocketböcker kan man göra små plisserade stjärnor att fästa på paket, hänga i julgranen eller dekorera tallriset med.

Sugen på något mer avancerat? Googla Cinnamon Macramé Ornaments. Finns jättebra tutorials på Youtube. Hoppas det kan inspirera!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

  • Christine skriver:

    Vilka minnen som kom tillbaka nu från tiden när jag och mina kompisar gjorde oändligt med garnbollar! Det måste jag göra igen. Fint ju!!

  • E skriver:

    Hej!
    Vad är det för serie på kaffekoppen?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.