Annons

Stylingknep: Färgsätt på planskissen

Att provmåla och testa olika färgkoder hemma innan man slår till på en ny väggfärg är ingen ovanlighet idag. Det tipset har nog de flesta fångat upp. Men ett annat smart inredarknep att ta till för den som ska måla om hemma, är att testa olika alternativ på bostadens planskiss – rum för rum. På så vis får man snabbt en överblick och kan se hur olika alternativ kommer att lira i siktlinjerna och hur tempoväxlingen mellan kulörer och tapeter kommer att upplevas när man rör sig mellan rummen. Det kan göras både analogt och digitalt (exempelvis i Photoshop), med reservation för att det inte blir prick exakt – men som verktyg för att laborera med helhetsintrycket är det oslagbart.

Kategorier:

Kommentarer

 • Pethra skriver:

  Åh, smart idė! Det ska jag testa! ????

 • Sofia skriver:

  Älskar dessa tips! Så uppskattat!

 • Olivia skriver:

  Finns det någon bra app eller liknande om man vill göra en snygg planskiss och möblera på pappret innan man köper en massa nya möbler? Är inte så sugen på att göra det på papper….

  • Olivia skriver:

   Testa roomsetcher. Helt okej app/web redigerare som tillåter dig rita upp en planritning och måttanpassa möbler så man får en uppfattning om utrymme osv… men inte smidigt ifall du vill se färg och ”rätt” möbel mer storlek på möbeln

 • Lisa skriver:

  Så himla SMART!!! Tack för alla dessa tips och knep Frida!!
  Och här är en till som skulle vilja hitta ett bra program vi förstagångs renoverande enkelt kan använda för att hitta smarta lösningar på saker o ting och trixa runt lite innan man kanske ber om hjälp från proffset?

 • kikki skriver:

  Fint och harmoniskt. Är väldigt intresserad av dina färgval, skulle man kunna få veta kulörernas namn.

 • Matilda Thulin skriver:

  Tusen tack för smart tips!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.