Annons

Tre tips när du ska välja lampskärm

Bordslampor och tygskärmar har blivit poppis igen. Det är en inredningsdetalj att spana efter på loppisar eftersom utbudet brukar vara både stort och prisvärt. Vad finns det för tumregler som kan vara bra att känna till om man vill byta ut den ena eller den andra delen för att få till balans och proportioner? Här är tre enkla tips som jag har lärt mig av andra inredare.
Välja lampskärm

1) Använd tredjedelsregeln när du måttar höjden. Förhållandet ska helst inte vara 50/50 mellan skärm och fot. Sträva istället efter ungefär 1/3 skärm och 2/3 fot.
2) Sett från sidan brukar det bli bäst balans om skärmen är bredare än lampfoten.
3) Utgå från samma form på över och underdel när du väljer skärm till bordslampor som har en karaktäristisk fot. Rund fot = rund skärm. Kantig fot = kantig skärm.

Kommentarer

  • Carolina skriver:

    Dina tips är så bra! Tänker till på ett annat sätt i min inredning. Har ungefär en lampfot som lampan i mitten som jag älskar foten på men aldrig har tyckt att de har känts rätt med skärmen till så den får tyvärr stå i förrådet och vänta in sin tur. Du vet nämligen inte vad formen på lampskärmen heter för jag skulle så gärna vilja få tag på en men jag lyckas verkligen inte hitta de någonstans. Fortsätta att tipsa och inspirera oss!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.