Annons

Stylingtips: Tejptricket

Feldimensionerade och för stora möbler i förhållande till rummet kan vara ett av de vanligaste ”misstag” vi gör i våra hem. Kanske för att det är så svårt att föreställa sig hur mycket plats ett planerat inredningsköp eller en ny matta kommer att behöva i ett rum innan leveranstiden passerat och allt har kommit på plats. Och då kanske det känns motigt att ångra sig och byta.

Inför en ommöblering eller flytt till en ny bostad kan det till och med vara svårt att bedöma sina befintliga möbler, och avgöra hur väl de kommer passa in i ett nytt sammanhang – förrän man gjort sig omaket att flytta dem, helt i onödan. Samma problematik med avståndsbedömning och ögonmått kan uppstå på uteplatser och altaner (hur stor yta behöver trädgårdsmöblemanget?) eller vid monteringen av en tavelvägg. 

Ett superenkelt men effektivt knep för att komma runt detta och undvika onödiga felköp är  inredarnas tejptrick. Använd maskeringstejp för att måtta upp konturerna av tilltänkta möbler, mattor, tavelramar eller ommöbleringar på golvytan eller väggen, innan du skrider till verket – så ser du snabbt om det kommer att funka eller inte.

Obs!
Använd rätt slags tejp. Maskeringstejp är gjord för att kunna dras loss. Undvik superhäftande silvertejp och washitejp eller frystejp som kan lämna fula märken!

Kategorier:

Kommentarer

 • Amanda skriver:

  När jag och min sambo skulle flytta till en ny lägenhet använde jag photoshop för att möblera lägenheten med hjälp av planlösningen. Då fick vi en uppfattning om vad som fungerade och när själva flytten ägde rum hade alla möbler redan en bestämd plats. Smidigt!

 • Anonym skriver:

  Jag mäter möbeln o ritar på rutpapper med blyertspenna. Verkar mycket enklare.

 • Peter skriver:

  Om man har en massa flyttkartonger eller annan wellpapp över är det ganska lätt att bygga ihop en modell med sax och tejp för att få in även höjd och känsla. Är man lite latare kan man klippa till rött storlek och lägga ut i rummet. Extra bra för matbord där man kan se hur mycket plats stolarna kommer ta tex.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.