Annons

DIY: Torkade julapelsiner

Ett av mina första julpysseltips på bloggen handlade om en grej jag gjort varenda år sedan jag flyttade hemifrån, nämligen att torka apelsinskivor i ugnen på svag värme. Låt dem sedan lufttorka på galler över natten. Här kan du läsa mer om hur jag gör och nedan ser ni slutresultatet. Som bonus doftar köket ljuvligt och resultatet kan användas som dekoration i adventsljusstaken, på julklapparna eller träs upp på en girlang. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

  • Det var faktiskt det allra första inlägget jag läste på din blogg som fick mig att bokmärka den och komma tillbaka. 🙂

  • Nathalie skriver:

    Hur lång tid tar det i vanlig ugn? 🙂
    Med vänlig hälsning
    Nathalie

  • Frida skriver:

    Nathalie: Det beror lite på din ugn men räkna cirka 4 timmar om den håller 100 grader.

  • Nathalie skriver:

    Tack Frida! Ska jag definitivt prova.

  • Ett tips är att man har ugnsluckan liiite på glänt,annars har inte fukten från citrusen någonstans att ta vägen och det tar därmed längre tid. 🙂
    Funkar även fint med citron,lime,clementiner etc 🙂

  • Malin skriver:

    Kul att se hur dina bilder i bloggen har utvecklats sedan 2005 – vilken skillnad!

  • Stina skriver:

    Doftar underbart!

  • Simone skriver:

    Hur länge håller sig den torkade frukten innan den blir förstörd? 🙂

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.