Annons

3 x Dukningstips glöggfest

Reklamsamarbete med Rörstrand / Iittala / Himla / Plantagen/ Liljeholmens
Jag lovade ju dagsljusbilder från glöggfesten jag ordnade i studion förra veckan. Jag har väl en sisådär femhundra foton på hårddisken – men ska inte tråka ut er, så jag bjuder på tre snabba dukningstips från de två långborden. Kanske något för dig som ska ordna julmiddag och behöver idéer! Återigen tack till mina samarbetspartners Rörstrand / Iittala / Himla / Plantagen och Liljeholmens som lånade ut blommor, tallrikar, glas, glöggmuggar och textilier för 20 personer. Alla bilder är tagna av Bodil Bergqvist.
1.) Satsa på en mörk linneduk. Testa en grå istället för en traditionellt röd textil på borden. Duken på bilden ovan har jag lånat från Himla (modellen Sunshine i färgen Kohl). Rädd för att det ska kännas ”tungt”? Blanda in trä i form av udda stolar, tjockt granris, vita blockljus och röda bärkvistar i en vas!
2.) Kottar som konfetti! Dekorera med kottar som bordsdekoration! Finns ju att hämta gratis i naturen, eller så köper man färdigtorkade i blomsterhandeln. Tänk på att de ändrar sin form när de fått vara inomhus ett tag så plocka in dem någon dag innan du ska bjuda på fest! Porslinet är Swedish Grace i färgen sten*, glasen är Iittalas Lempi* och glöggmuggarna* är espressokopparna från Höganäs samarbete med Front.
3.) Byt taklampan mot en grönskande krans! Vi klädde en rockring med granris och hängde ner doftande pepparkakor på tråd. Väldigt effektfullt och det är oftast enklare än man tror att kroka ner taklampan ovanför köksbordet för en kväll!
*innehåller affiliate-länk från Adtraction

Kommentarer

 • Anna-Maria skriver:

  Väldigt snyggt blev det, gillar kottarna och naturen! Tips från mig till dig ( och alla andra): Jag har fått en massa diskhanddukar i linne av gamla släktingar, handvävda och med monogram på, jag har klippt dom på hälften och gjort dom till linneservetter istället.

 • Hannah skriver:

  Så fint! Älskar dukningen på träbordet!!

 • MADDISENJ.SE skriver:

  så himla fint!!

 • Fanny skriver:

  Superfint Frida! Precis som i verkligheten 😉
  Kram på dig!

 • Lene skriver:

  Så smukt!

  • Caroline Berggren skriver:

   Var kommer de fina besticken ifrån som du har ihop med Swedish grace tallrikarna?

 • Amanda skriver:

  Så himla fint!! 🙂

 • PIAZZAN skriver:

  …och tänk , det var ännu vackrare i verkligheten i mörkret med alla tända ljus 🙂 . Verkligen fint kombinerat och än en gång tack för en trevlig kväll. Ha en riktigt fin jul med familjen . Kram Pernilla

 • Helena skriver:

  Fint Frida! Måste bara fråga om det är en poncho du har på dig? Var hittar man den i så fall? Jag är på jakt!

 • Så fantastisk smukke borde – jeg er vild med dem! Må jeg låne billederne til min blog? Glædelig jul 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.