Limited edition av Ägget: Liftarens guide till Galaxen

Jag är visserligen en bokslukare av rang, men det här är ett designsamarbete som förvånar mig lite. Fritz Hansen har låtit ta fram en limiterad edition av Ägget-fåtöljen i samarbete med bokförlaget Penguin, för att uppmärksamma  boklanseringen And Another Thing (som en del i världens enda trilogi bestående av sex böcker?) av Douglas Adams. Okej. Jag gjorde ett försök att plöja den första tegelstenen, Liftarens Guide till Galaxen, utan lycka. Den är minst sagt snurrig. Och det är ju Ägget också, till viss del. Men i mina ögon är det den enda liknelsen man kan göra. Vad tycker du? Hiss eller diss? Tipstack till Helena.

Foto: pressbilder från Fritz Hansen

Kommentarer
Postat av: Elenore

Ja lite skumt låter det ju, men snygg är den tycker jag! Den där tegelstenen har jag gjort flera försök att ta mig igenom men inte lyckats ännu. Kanske ska göra ett nytt försök nu på semestern i Thailand, fast synd att förstöra en semester med en så snurrig bok kanske!? ;-)

2009-10-25 @ 18:13:06
URL: http://hubbis.blogg.se/
Postat av: Camilla(s nya hem)

Jag älskar Liftarens guide till galaxen men har inte mycket övers för stolen... Smaken är som baken. :) Roligt, och minst sagt otippat, samarbete hur som helst!

2009-10-25 @ 18:21:10
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Alex

Att plöja sig genom den där tegelstenen, ja, det tar lite tid, tro mig. Dock så är den bilden du lagt upp på boken versionen med alla 5 delarna, inte bara den första. Så du kan ju glädja dig med, att om du plöjer dig genom den, så har du läst allt! :)

2009-10-25 @ 19:41:33
Postat av: Åse

Visst är det roligt ändå när en klassiker får ett nytt och spännande uteseende som överranskar. Själv slukade jag boken när jag var i 18-års åldern. Då kretsade alla tankar kring livet och vår existens, så då var boken väldigt aktuell.

2009-10-25 @ 19:41:59
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Malin

Som en sann älskare är liftarens så måste jag bara få tipsa om att lyssna på den som ljudbok. Mycket lättare att hänga med i historien då. Men jag kanske har missuppfattat det men kommer det en ny bok? Adams är död sen åtta år tillbaka, då är det ju lite svårt för honom att skriva nytt. eller? Men stolen är grym har dock lite svårt att föreställa mig den i ett hem.

2009-10-25 @ 21:35:50
Postat av: Iris

Jag älskar den boken och ser fram emot den nya boken av Douglas Adams, liftarens guide är nog en av de roligaste böcker jag läst.kram /iris

2009-10-25 @ 22:47:07
URL: http://inredningskaos.blogspot.com
Postat av: Nilla

Jag har läst och gillar de första fem böckerna. Jag gillade filmen också!

Han som ska skriva den sjätte boken heter

http://sv.wikipedia.org/wiki/Eoin_Colfer

2009-10-25 @ 22:59:51
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: karola

-Ägget är en riktig läckerbit, men jag skulle nog välja den klassiska varianten ändå!

2009-10-26 @ 08:57:03
URL: http://alltidinredning.blogg.se/
Postat av: Hanna

En fantastisk rolig bok! Som man inte skall ta för allvarligt:)

2009-10-26 @ 13:03:06
URL: http://greenrealm.se/blogg
Postat av: charlotte, linneskåp

Älskar böckerna även om det var länge sedan jag läste dem. Kanske ska damma av dem ochleta fram Dirk gentlys holistiska detektivbyrå (visst var det så den hette) också. Och ja, absolut kan jag tänka mig att läsa dem igen, sittandes i ägget-fåtöljen.

2009-10-26 @ 15:52:06
URL: http://linneskap.wordpress.com/
Postat av: Andreas

Ja alltså, som Nilla påpekade lite fint så är det inte en ny bok av Douglas Adams. Det är en helt annan snubbe som skriver "6:e delen" och även om den visserligen är samma historia så har det ingenting med Douglas Adams att göra eller hans tankar om eventuellt en del till.

2009-11-01 @ 20:57:39
Postat av: Amiechan

Jag älskade Liftarens Guide! Men "uppföljaren" kommer jag inte att läsa - Eoin Colfer har jag läst en annan bok av som var usel nämligen.

2009-11-09 @ 13:25:09

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL