Annons

Limited edition av Ägget: Liftarens guide till Galaxen

Jag är visserligen en bokslukare av rang, men det här är ett designsamarbete som förvånar mig lite. Fritz Hansen har låtit ta fram en limiterad edition av Ägget-fåtöljen i samarbete med bokförlaget Penguin, för att uppmärksamma  boklanseringen And Another Thing (som en del i världens enda trilogi bestående av sex böcker?) av Douglas Adams. Okej. Jag gjorde ett försök att plöja den första tegelstenen, Liftarens Guide till Galaxen, utan lycka. Den är minst sagt snurrig. Och det är ju Ägget också, till viss del. Men i mina ögon är det den enda liknelsen man kan göra. Vad tycker du? Hiss eller diss? Tipstack till Helena.

Foto: pressbilder från Fritz Hansen

Kategorier:

Kommentarer

 • Elenore skriver:

  Ja lite skumt låter det ju, men snygg är den tycker jag! Den där tegelstenen har jag gjort flera försök att ta mig igenom men inte lyckats ännu. Kanske ska göra ett nytt försök nu på semestern i Thailand, fast synd att förstöra en semester med en så snurrig bok kanske!? 😉

 • Jag älskar Liftarens guide till galaxen men har inte mycket övers för stolen… Smaken är som baken. 🙂 Roligt, och minst sagt otippat, samarbete hur som helst!

 • Alex skriver:

  Att plöja sig genom den där tegelstenen, ja, det tar lite tid, tro mig. Dock så är den bilden du lagt upp på boken versionen med alla 5 delarna, inte bara den första. Så du kan ju glädja dig med, att om du plöjer dig genom den, så har du läst allt! 🙂

 • Åse skriver:

  Visst är det roligt ändå när en klassiker får ett nytt och spännande uteseende som överranskar. Själv slukade jag boken när jag var i 18-års åldern. Då kretsade alla tankar kring livet och vår existens, så då var boken väldigt aktuell.

 • Malin skriver:

  Som en sann älskare är liftarens så måste jag bara få tipsa om att lyssna på den som ljudbok. Mycket lättare att hänga med i historien då. Men jag kanske har missuppfattat det men kommer det en ny bok? Adams är död sen åtta år tillbaka, då är det ju lite svårt för honom att skriva nytt. eller? Men stolen är grym har dock lite svårt att föreställa mig den i ett hem.

 • Iris skriver:

  Jag älskar den boken och ser fram emot den nya boken av Douglas Adams, liftarens guide är nog en av de roligaste böcker jag läst.

  kram /iris

 • Nilla skriver:

  Jag har läst och gillar de första fem böckerna. Jag gillade filmen också!
  Han som ska skriva den sjätte boken heter
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Eoin_Colfer

 • karola skriver:

  -Ägget är en riktig läckerbit, men jag skulle nog välja den klassiska varianten ändå!

 • Hanna skriver:

  En fantastisk rolig bok! Som man inte skall ta för allvarligt:)

 • Älskar böckerna även om det var länge sedan jag läste dem. Kanske ska damma av dem ochleta fram Dirk gentlys holistiska detektivbyrå (visst var det så den hette) också. Och ja, absolut kan jag tänka mig att läsa dem igen, sittandes i ägget-fåtöljen.

 • Andreas skriver:

  Ja alltså, som Nilla påpekade lite fint så är det inte en ny bok av Douglas Adams. Det är en helt annan snubbe som skriver "6:e delen" och även om den visserligen är samma historia så har det ingenting med Douglas Adams att göra eller hans tankar om eventuellt en del till.

 • Amiechan skriver:

  Jag älskade Liftarens Guide! Men "uppföljaren" kommer jag inte att läsa – Eoin Colfer har jag läst en annan bok av som var usel nämligen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.