#helgenshygge

Att tvätta händerna med flytande tvål från pumpflaska har onekligen sina praktiska fördelar. Inte minst när man har småbarn. Men, den senaste tiden har jag börjat snegla mot hyllan med hårda tvålar. Känslan och löddret från en tvål mot handflatan och den närmast sinnliga i upplevelsen att tvaga sig på gammeldags vis skulle ju kunna bli en fin daglig ritual - åtminstone för de vuxna i huset. 
Jag ser framför mig en gåsäggformad handtvål i Kristine Thenmans vackra keramikfat. En oval tvål gjord på naturliga ingredienser, som är skön att hålla i och som doftar friskt av äpple, gurka eller apelsin nu på sommaren. Kanske lavendel eller persika? Senare mot hösten och vintern lite tyngre av mysk, ceder, ylang eller sandelträ. Japp. Det får bli min hyggeuppgift att införskaffa denna långhelg och mittiveckanlediga dag. 
Foto: lånade av Fine little day och Stilmagasinet

Kommentarer
Postat av: Amanda

Detta inlägg här jag väntat på från dig. :) skriv gärna vidare om hårda tvålar och vilken skillnad de har i miljösynpunkt mot flytande. Härligt inlägg!

2019-05-30 @ 11:35:45
Postat av: Ann

Fast tvål innehåller inte bara färre kemikalier, utan saknar också den miljöskadliga plastflaskan. Dessutom är den billigare. Min tvål innehåller bara 6 ingredienser, varav olivolja och vatten. Huden mår finfint och man luktar rent! :-)

2019-05-31 @ 10:48:02
Postat av: Anna

Jag kan varmt rekommendera tvålar från Gauhar Helsinki - de håller länge och är tillverkade i Finland. Doftar alldeles underbart, jag har mina liggande i linneskåpet tills jag behöver dem ... Gauhar har även doftpåsar i linne som man kan hänga i garderoben. Välgjort och hållbart. Tack för en absolut suverän blogg, så glad att du jobbar för hållbarhet!

2019-05-31 @ 12:05:22
Postat av: Erika

Inget vatten = inget konserveringsmedel Hårda tvålar förtjänar en revival!

2019-05-31 @ 12:54:06
Postat av: Linda

Äntligen ett inlägg om fasta tvålar! Jag vill rekommendera ekotvålarna från Malin i Ratan i Västerbotten. Hon har en hemsida med samma namn. Underbara tvålar!

2019-05-31 @ 18:19:01
Postat av: Emelie

Jag rekommenderar fasta EKO-tvålar från Malin i Ratan! www.maliniratan.se Handgjorda i byn Ratan, 4mil norr om Umeå, Västerbotten.
De bästa för både händer, hår, kropp och hem.

2019-05-31 @ 18:51:09
Postat av: Maria

Ett besök på Tvåla & Tvaga i Haga (Göteborg) är mitt hetaste tips. De är väldigt noga med vilka tvålar de tar in och har massor med kunskap om tvål. Anna som driver företaget tillverkar egna ekologiska tvålar och håller även i tvålkurser lite då och då.

2019-06-06 @ 12:52:00
Postat av: Jenny

När jag var liten fanns bara hårda tvålar (tror jag) och jag berättade häromdagen för min mamma om renässansen för dessa. Hon berättade att ett problem med dem var att de blev bakteriehärdar. Någon som vet hur det ligger till med den saken?

Svar: Om man låter dem torka upp mellan användning ska det inte vara ett problem men man måste ha en tvålkopp med lufthål.
Trendenser

2019-06-12 @ 17:08:46
Postat av: Jenny

Aha! Tack för snabbt svar 😃

2019-06-12 @ 21:55:44

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL