Annons

#helgenshygge

Helgens hyggeuppgift för mig? Att varva ner och sänka axlarna efter en körig vecka. Alla har vi olika sätt att meditera, för mig funkar det inte alltid att sitta still på en yogamatta. Då är doodlande eller ”telefonklotter” en annan metod jag kan ta till för att hjälpa mig själv att skifta fokus. Allt som behövs är ju papper och en penna. Ibland lyssnar jag på musik eller en podd samtidigt. Imorse satt jag tyst vid köksbordet innan familjen vaknade och ritade av några hus medan jag sorterade jobbtankarna och lät dem sjunka till botten. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma Thun skriver:

  Konst! Klotter känns allt för blygsamt.

 • Maria skriver:

  Så begåvad du är, din teckning är jättefin!

 • Li skriver:

  Wow, vilka fins hus du gjort. Du har talang!

 • Frida skriver:

  Tack men nejnej jag har ingen talang för teckning. Jag ritar ofta av något för att komma igång. En bild, en tidningsannons, en skiss jag sett eller något foto på Pinterest för att värma upp handen. Googla på tutorials för hur man ritar blad, träd, hus eller blommor för att komma igång och sen kan man klottra vidare och addera detaljer och egna idéer medan tankarna löper fritt. Funkar superbra för mig som avkoppling! (Men någon konstnär är jag icke ?)

 • Lovisa skriver:

  Så viktigt med avkoppling ju. För mig funkar det inte alls att sitta still, jag måste göra något fysiskt. Typ måla om ett rum, gå en långpromenad eller möblera om.

 • Tove skriver:

  Just så!
  Får jag passa på att fråga var du har muggen ifrån? Den ser så trevlig ut.

 • Åsa skriver:

  Jag kör bästa avkoppling en just nu i vårt fina fjällhus där vi kopplar av med härliga skidturer och härliga sällskapsspel i en tv fri hytte ♥️. Bästa avkoppling en för mig. M.v.h Åsa

 • Amanda skriver:

  Visst konst! Gör till konstkort, vill köpa!

 • Amanda skriver:

  Visst konst! Gör till konstkort, vill köpa!

 • nanna skriver:

  Håller med, konst! Gör till kort! Längtar såååå mycket tills din bok dimper ner i min brevlåda!

 • Monnah skriver:

  Söta hus!

 • Gul skriver:

  Hej Frida,
  Älskar din blogg! Detta inlägget inspirerade mig till att också börja rita. Aldrig varit särskilt konstnärligt lagd, men detta kanske jag kan börja med. Verkar väldigt meditativt!
  Vad är det för slags penna du använder här i bild för att rita? Är det ett särskilt slags papper och kallar denna rit-teknik för något? Tacksam för svar!

  • Trendenser skriver:

   Hej, så kul att kunna inspirera dig. Jag ritar oftast på vanligt vitt skrivarpapper. Använder jag dyrare papper blir jag spänd och nervös att förstöra det och då försvinner lusten för mig. Just här ritade jag med en 0,4 Pilot Pen. Tycker den är skön när man vill ha den här typen av konturer. Annars gillar jag också att rita med supertunna pennor som Faber Castell XS. Det är min absoluta älsklingsskrivpenna.
   Googla doodling så kommer du få massor med uppslag och idéer att rita av tills du kommit på egna motiv. Lycka till!

 • Gul skriver:

  Forts.
  Köpte precis fiberpennor i 0.4. Är jag rätt ute?

 • Gull skriver:

  Tack så mycket för ett så utförligt, snabbt och inte minst LIKA HÄRLIGT svar. Ska precis sätta igång! Jag har mitt te intill mig och en podcast i hörlurarna.
  Trevlig kväll!

 • Ingela skriver:

  Hus är mitt favoritmotiv att rita (av) när jag vill koppla av med papper och penna istället för på yogamattan. Älskar också pinterest för att få ideer, och har den senaste tiden börjat måla en del med vattenfärger också. Har noll talang men med något att snegla på så har det blivit riktigt fint. Tips är att måla på akvarellpapper och först rita av konturen på bokmärke, jag har fått ihop riktigt fina som är kul att ge bort med en bok (du kan ju göra personliga och ge bort med din egen bok till de du gillar mest ;).

 • Trendenser skriver:

  Åh vilket bra tips! Tack, det ska jag testa!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.