Lookalikes: Järnsaxar

Jag tror inte man kan tillskriva danska designföretaget HAY att ha designat de gammaldags järnsaxarna, men de har deftinitivt gjort sin variant till ett signum och bidragit till deras ökade popularitet i inredningsmagasin och stilleben. När jag handlade på Ica Maxi nyligen såg jag denna på rea. För 12,50 kr!! Slut på webben men fortfarande tillgänglig i vissa butiker. Visst finns det många modeller av den klassiska örtsaxarna men vad säger ni om de här, ganska lika som bär om man bortser från prislappen? 
Bild 1: Järnsax från HAY / Länna möbler, pris 59 kronor
Bild 2: Järnsax från Nelson / Ica Hemma, reapris 12,50 kronor

Kommentarer
Postat av: Helena

Jag tycker inte att saxens design är Hays, den typen av sax har ju funnits så länge jag kan minnas. När jag jobbade på museum sålde vi sådana av obestämt märke i museishoppen. Att Hay är
ett populärt varumärke och att deras variant av saxen har ökat populariteten för denna typ av sax gör ju inte att andra märken inte får rätt att sälja liknande saxar. Isåfall kan väl inte Ica sälja vanliga, trista saxar med plasthandtag heller. De finns överallt och har onekligen designats av någon de också.

2018-07-20 @ 16:50:21
Postat av: Anonym

Fast det är väl exakt det Frida skriver? 😂

2018-07-20 @ 17:18:17
Postat av: Anna

För säkert ett år sen köpte jag en likadan på Lagerhaus. Saxens utformning har funnits länge. Har en liknande på landet, men rostfri.

2018-07-20 @ 22:59:08
Postat av: Anonym

Det är intressant att HAY överprisar sin för att de satt sitt varumärke på. Även om de lagt till det metallfärgade fästet så är det knappast värt 5 gånger pengarna?

2018-07-21 @ 00:09:43

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL