Annons

Lookalikes: Järnsaxar

Jag tror inte man kan tillskriva danska designföretaget HAY att ha designat de gammaldags järnsaxarna, men de har deftinitivt gjort sin variant till ett signum och bidragit till deras ökade popularitet i inredningsmagasin och stilleben. När jag handlade på Ica Maxi nyligen såg jag denna på rea. För 12,50 kr!! Slut på webben men fortfarande tillgänglig i vissa butiker. Visst finns det många modeller av den klassiska örtsaxarna men vad säger ni om de här, ganska lika som bär om man bortser från prislappen? 
Bild 1: Järnsax från HAY / Länna möbler, pris 59 kronor
Bild 2: Järnsax från Nelson / Ica Hemma, reapris 12,50 kronor

Kategorier:

Kommentarer

 • Helena skriver:

  Jag tycker inte att saxens design är Hays, den typen av sax har ju funnits så länge jag kan minnas. När jag jobbade på museum sålde vi sådana av obestämt märke i museishoppen. Att Hay är
  ett populärt varumärke och att deras variant av saxen har ökat populariteten för denna typ av sax gör ju inte att andra märken inte får rätt att sälja liknande saxar. Isåfall kan väl inte Ica sälja vanliga, trista saxar med plasthandtag heller. De finns överallt och har onekligen designats av någon de också.

 • Anonym skriver:

  Fast det är väl exakt det Frida skriver? ?

 • Anna skriver:

  För säkert ett år sen köpte jag en likadan på Lagerhaus. Saxens utformning har funnits länge. Har en liknande på landet, men rostfri.

 • Anonym skriver:

  Det är intressant att HAY överprisar sin för att de satt sitt varumärke på. Även om de lagt till det metallfärgade fästet så är det knappast värt 5 gånger pengarna?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.