Kronprinsessans present från mig och dig

Nu är det en vecka kvar tills kronprinsessan Victoria och Daniel Westling gifter sig i Storkyrkan. I present av dig och mig (och alla andra svenska skattebetalare) har hon fått en vacker glasservis signerad Erika Lagerbielke. Presenten från svenska folket, som överlämnades av talman Per Westerberg och statsminister Fredrik Reinfeld vid lysningen i förra veckan, består av totalt 200 uppsättningar av fem olika sorters glas anpassade efter behoven vid en representativ måltid. Serien heter Divine och är tillverkad av svenska Orrefors. Glasservisen är speciellt framtagen som en hyllning till det kungliga bröllopet 2010, men finns även att köpa för vanliga dödliga som vill ha lite rojalistisk färgring hemma. Det är en servis i klassisk stil med en dekor av handmålad kristallis som ger en upplevelse av att drycken vilar i glaset som i en skål av ljus. Jag har också hört ryktas att den frostiga ytan på glasen är inspirerad av själva frieriet som ägde rum på isen utanför Drottningholm. Glasformgivaren Erika har för övrigt en egen blogg där antydningar om vinterpromenaden finns att läsa. Vad tycker du? Är du nöjd med din gåva?
Kronprinsessas present från Svenska Folket, servisen Divine av Erika Lagerbielke  från Orrefors
Foto: Jonas Lindström


Kommentarer
Postat av: anna k.

Självklart, som den rojalist jag är :) Jag gillar tanken bakom den handmålade isen men personligen föredragit ett helt genomskinligt glas.

2010-06-12 @ 13:00:43
URL: http://lantligt.blogspot.com
Postat av: Nilla

Det där med kristallis är verkligen fint!

2010-06-12 @ 13:33:01
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: gella

Jag är nöjd! :D Tycker de är fina. Hoppas brudparet tycker detsamma! Själv köper jag dock inga dyra glas så länge vi har småttingar i huset. IKEA duger gott. :)

2010-06-12 @ 13:44:34
URL: http://gella.blog.se
Postat av: Anna / Sand´s Drömmar

I like - om jag får säga fast jag inte är med och betalar :)

2010-06-12 @ 17:22:39
URL: http://www.sandsdrommar.com
Postat av: solåkra

det är ganska elegant med den frostade delen. Gillar rödvinsglasen men några av de andra glasen är lite väl bulliga på fel ställen för min smak.

2010-06-12 @ 17:24:55
URL: http://solakra.blogg.se/
Postat av: Marie på Minana design

Inte med mina skattepengar, de får nog presenter så det räcker och blir över av sina vänner och släktingar.....är trött på det här spektaklet !!

2010-06-12 @ 17:33:15
URL: http://www.minanadesign.com
Postat av: Annica

Hade hellre sett att skattebetalarnas pengar gick till annat än glas till brudparet.

2010-06-12 @ 18:42:18
URL: http://nannica.se
Postat av: Maria

Snygga glas! Skulle mycket väl kunna tänka mig att ha dem själv, fast helst då utan krona och kanske med vårt eget monogram i stället för kronprinsessans. Jag tror egentligen att de ser bättre ut helt utan monogram./Maria

2010-06-12 @ 20:52:35
Postat av: Maria

Jag tycker att de är väldigt fina utan monogrammen och skulle vilja ha en uppsättning av röd- och vitvinsglasen. Däremot är jag inte så förtjust i champagneglasen. Synd att de är så dyra bara.

2010-06-13 @ 13:02:34
URL: http://grattbo.blogspot.com
Postat av: Anonym

Detta är precis vad vi behöver!

2010-06-16 @ 00:08:17
URL: http://detstorabrollopet.blogspot.com/

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL