Annons

Kronprinsessans present från mig och dig

Nu är det en vecka kvar tills kronprinsessan Victoria och Daniel Westling gifter sig i Storkyrkan. I present av dig och mig (och alla andra svenska skattebetalare) har hon fått en vacker glasservis signerad Erika Lagerbielke. Presenten från svenska folket, som överlämnades av talman Per Westerberg och statsminister Fredrik Reinfeld vid lysningen i förra veckan, består av totalt 200 uppsättningar av fem olika sorters glas anpassade efter behoven vid en representativ måltid. Serien heter Divine och är tillverkad av svenska Orrefors. Glasservisen är speciellt framtagen som en hyllning till det kungliga bröllopet 2010, men finns även att köpa för vanliga dödliga som vill ha lite rojalistisk färgring hemma. Det är en servis i klassisk stil med en dekor av handmålad kristallis som ger en upplevelse av att drycken vilar i glaset som i en skål av ljus. Jag har också hört ryktas att den frostiga ytan på glasen är inspirerad av själva frieriet som ägde rum på isen utanför Drottningholm. Glasformgivaren Erika har för övrigt en egen blogg där antydningar om vinterpromenaden finns att läsa. Vad tycker du? Är du nöjd med din gåva?
Kronprinsessas present från Svenska Folket, servisen Divine av Erika Lagerbielke från Orrefors
Foto: Jonas Lindström

Kategorier:

Kommentarer

 • anna k. skriver:

  Självklart, som den rojalist jag är 🙂 Jag gillar tanken bakom den handmålade isen men personligen föredragit ett helt genomskinligt glas.

 • Nilla skriver:

  Det där med kristallis är verkligen fint!

 • gella skriver:

  Jag är nöjd! 😀 Tycker de är fina. Hoppas brudparet tycker detsamma! Själv köper jag dock inga dyra glas så länge vi har småttingar i huset. IKEA duger gott. 🙂

 • I like – om jag får säga fast jag inte är med och betalar 🙂

 • solåkra skriver:

  det är ganska elegant med den frostade delen. Gillar rödvinsglasen men några av de andra glasen är lite väl bulliga på fel ställen för min smak.

 • Inte med mina skattepengar, de får nog presenter så det räcker och blir över av sina vänner och släktingar…..är trött på det här spektaklet !!

 • Annica skriver:

  Hade hellre sett att skattebetalarnas pengar gick till annat än glas till brudparet.

 • Maria skriver:

  Snygga glas! Skulle mycket väl kunna tänka mig att ha dem själv, fast helst då utan krona och kanske med vårt eget monogram i stället för kronprinsessans. Jag tror egentligen att de ser bättre ut helt utan monogram.

  /Maria

 • Maria skriver:

  Jag tycker att de är väldigt fina utan monogrammen och skulle vilja ha en uppsättning av röd- och vitvinsglasen. Däremot är jag inte så förtjust i champagneglasen. Synd att de är så dyra bara.

 • Anonym skriver:

  Detta är precis vad vi behöver!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.