Annons

Inredningsnyheter v.25/2024

Juni månads sista nyhetssummering och snart dags för semester. I normala fall brukar det betyda att jag tar ledigt från bloggen, men i år vet jag faktiskt inte hur jag vill göra med den saken. Efter två intensiva år (borde berätta mer om det vid tillfälle) där andra projekt tagit prick all min kraft saknar jag faktiskt kärnverksamheten i Trendenser. Det dagliga skrivandet som ju var grunden till att jag startade från första början. Just nu känner jag inget behov av att pausa. Tvärtom vill jag snarare vila i det jag inte har haft tid för tidigare. Så vi får se hur det blir med uppdateringarna i sommar. Alldeles oavsett kommer här en snabb scroll för dig som vill ha lite koll.
Nordiska Kök har lanserat ett nytt kökskoncept: The Soft Scandinavian. Styling Anna Furbacken. Foto Andrea Papini. Vad var det jag sa om rundade hörn i kök. Redan 2022? 😉


Form Us With Love och Stolab har lanserat en gemensam kollektion som fått namnet Alt.


Carl Hansen & Søn relanserar BM0057 Sideboard som formgavs redan 1957. Tillverkas på Carl Hansen & Søns fabrik i Gelsted, Danmark.


Fine Little Day i Lindome har en årlig Art Award som i år tilldelas Carl Martinsson, född 1991. Snickare, möbeldesigner och konstnär med fokus på intarsia.


Norrländska Videung har precis öppnat upp ett popup- showroom i Skellefteå där man kan boka tid för att testa deras innovativa säng och få en genomgång av sängexperten Patrik Sandhu som grundat företaget. Adressen är Fabriksvägen 34, 93441 Ersmark (i Skellefteå).

Notiser
– Lakritskungen Johan Bülow säljer sitt sommarhus i Tillsvideleje. Se alla bilder här.
– Ekelunds Linneväveri har tecknat ett nytt licensavtal med William Morris. Se mer om nya kollektionen här.
– IKEA öppnar sitt minsta varuhus i Mall of Scandinavia.
– Efter närmare tre år som vd för Lammhults Möbel får hen lämna sin tjänst meddelar Lammhults Design Group i ett pressmeddelande.
– E-handelsbolaget BHG har beslutat att sälja den norska badrums- och kökstillbehörsspecialisten Designkupp.Passerar du Öland i sommar? Missa inte Paradisverkstadens utställning Snart går jag i sommaren ut”. De har förvandlat butikens övervåning till ett rymligt galleri, en inspirerande lokal om cirka 200 kvadratmeter och bjuder på en samlingsutställning som utforskar samtida konsthantverk med fokus på keramik, textil, glas och papper, samt handgjorda möbler av konstnärlig karaktär. Utställningen är curerad av Melanie Baker Hörnstein, keramiker och Ann Charlotte Ridderstolpe, textilformgivare. Invigning 29/6. Utställningen pågår till 10/8.


Till sist en nyhet jag missade häromveckan, när det äntligen var dags för nystartade svenska Pick A Poppys lansering. Skyller på flytt-koma. Ett butiks/besökstips om du har vägarna förbi Stockholm i sommar. Här kan du hitta färgglada karameller till det dukade bordet. Både i porslin, textil och accessoarer. Kolla in och inspireras!

Kommentarer

 • Frida skriver:

  Måste tipsa om att Källemos vd (och dotter till grundaren) Karin Lundh säljer sitt hus i Värnamo. Särskilt vardagsrummet måste man spana in om man gillar designmöbler.
  Det ligger dessutom granne med Källemos huvudkontor.
  https://www.svenskfast.se/hus/jonkoping/varnamo/varnamo/rorstorp/vaxjovagen-32/394601

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.