Annons

Inredningsnyheter v.39/2022

Traditioner är till för att följas. Söndag betyder att det är dags för en summering av veckans nyheter och snackisar från den skandinaviska inredningsbranschen. Mycket är så beige nu att man måste blinka för att se skillnad mellan bilderna. Men här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!
Kvänum är aktuella med nya köksserien Spira som lanserades i veckan. Jag noterar framförallt tre saker 1) träslaget alm (ek = hopplöst att få tag på just nu, så smart drag!) 2) rundade hörn (tydlig trend, en också en vattendelare mellan dem som klarar av att göra lite mer avancerad verkshöjd och rationaliserad massproduktion) och 3) vitrinskåp med hamrat glas (nytt, eller gammalt på väg tillbaka?).


Elflugan lanseras i en begränsad och numrera upplaga i oxidrött för att fira varumärkets och ljusstakens 25-års jubileum 2022.


Danska Skagerak har lanserat en ny serie dynor och snören i linnetyg till sin bänk Georg. Jag är förste spekulant. Dynan slits ju snabbare än trästommen, speciellt om man har barn, och utseendet på bänken blir ju också lite annat med en ny klädsel.


Farrow & Ball har lanserat 11 nya kulörer. Kors i taket och allt det där – men min personliga favorit blev färgen Bamboozle. Så sugen på den som accent. Någonstans.


Norrgavel har släppt en hel del nyheter i höst. Bland annat ett nytt soffbord, en ny vägghylla OCH deras klassiska påshylla med 2-påsar i ek. Kan tyckas som en smal sak men jag vet att det är många som frågat efter just det (länge fanns 2:an bara i björk)


Cia Wedin har skrivit en ny bok om företaget och fenomenet Iris Hantverk – borstbinderi, design och hållbarhet.


Notiser
– IKEA testar nya sätt att komma närmare kunden och inleder ett samarbete med den brittiska dagligvarujätten Tesco
Lene Bjerre Design har blivit uppköpta av norska Dalema.
– Högt inflöde av nya objekt till salu på Hemnet under de senaste veckorna och villapriserna har legat 20 procent under motsvarande period förra året, LFL!
– Ellos har stämts av KO för att de haft faktura som förstahandsval by default i deras e-handel.
– En (tidigare) VD på ett känt svenskt inredningsföretag i Sjuhäradstrakten slutade hastigt i våras och dömdes i veckan till fem års fängelse för våldtäkt (!) mot barn.
– Byggvarukedjan Hornbach brottas med ett udda problem. Väl valda bokstäver från deras butiksskyltar plockas ned och kvar finns bara en (ekivok?) förkortning…Ferm living har släppt delar av sina sena höstnyheter. Jag fastnade för Moire Vase som kommer in i lager nästa vecka, den 6 oktober. Resultatet av et 3Dprinting experiment som ger ett vackert stöd för ensamma stjälkar – i grupp.

Kommentarer

 • BM skriver:

  En arbetskamrat (yngre) frågade mig en gång (apropå min klädsel): ”Gillar du bara beige och vitt?” När konferensen var slut för dagen tog ungdomarna med mig ut på stan. Tvingade in mig i en provhytt och övertalade mig att köpa en blommig tunika och – det då nya modet – vita leggings. Minns att jag tittade mig i spegeln med fasa, men: ”OK då! Vi kör på det! (Blev inte använt alltför många gånger????!) Borde väl hoppa jämfota* av allt beige nu. Men icke. Brunt, beige och mattor så tjocka att jag inte förstår hur de ska dammsugas ( måste väl vara hur tungt som helst!?????) Nej, ljusa möbler och fina bordslampor av dansk design, det gillar jag nu! *Förresten kan jag inte hoppa jämfota ändå. – För gammal och för ont i ryggen!???? Heja alla ungdomar! Kör på bara!

 • Henrietta skriver:

  Tack för ett alltid lika intressant inlägg! Det är höjdpunkten tidigt måndag morgon när jag vaknat och sträcker mig efter telefonen!
  Länken som skall gå till Norrgavel går till Farrow & Ball.

 • Felicia skriver:

  Utropstecknet inom parantes, i nyheten om VD:n i Sjuhäradstrakten, skulle jag fundera över en extra gång. Placeringen alltså. För det är väl brottet, inte straffet, som är förvånande?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Sant. Ska jag vara helt ärlig så känns hela historien som ett enda stort utropstecken och frågetecken. Man tappar tron på sitt eget omdöme när människor man jobbat med och har haft förtroende för visar sig ha sådana sidor.

 • Sofie skriver:

  Hornbachs ”försvunna” bokstäver luktar byråkampanj lång väg. Undra om det månne är namnbyte på g?

  • Sara skriver:

   Helt klart en kampanj!

  • Pernilla skriver:

   Tror du har helt rätt speciellt eftersom det endast är Market som har skrivit om det och att de har massa ”instagrambilder” och youtube video om det på Hornbach hemsida. Ungefär lika dålig reklam som den där ett träd kör bil och välter soptunnor…kanske dags för dem att byta byrå också 😉

  • Frida Ramstedt skriver:

   Aha du tänker så. PR-kupp för att få gratis synlighet i bistra tider 🙂

 • Åh färgen från Farrow & Ball – ser ut att vara ganska exakt samma nyans som jag målat in mången snickerier och fönster med här hemma. Älskar!

 • Malin Vbg skriver:

  I notisen om hemmet finns förkortningen LFL, vad betyder det?

 • Pernilla skriver:

  Magiskt vackert kök från Kvänum, passar inte riktigt in i vårt långsmala klassiska 60 tals paralell kök och tyvärr ngt dyrt för radhuset men drömma och fantisera kostar inget….:)

 • […] har lanserat ett nytt kökskoncept: The Soft Scandinavian. Hm. Vad var det jag sa om framtiden för rundade hörn i kök. Redan 2022? 😉Form Us With Love och Stolab ar lanserat en ny gemensam kollektion som […]

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.