Annons

Inredningsnyheter v.8/2024

Söndag och sportlovstider i Sverige och nyhetsrullen är lite sömnig. Här kommer i alla fall en kort rapport med några pressreleaser att ha koll på från inredningsbranschen vecka 8 – 2024.


Jag är nyfiken på nya boken ”First House of Light” som ger en inblick i det danska belysningsföretaget Louis Poulsen historia och beskriver hur varumärket utvecklades till ett av världens mest ansedda inom ljusdesign. Ges ut av Phaidon.


Svenskt tenn har släppt bilder på Årets påsk som fått namnet Mellan Scilla och Förgätmigej. Förutom inredning på temat klorofyll lanserar Tennet också tre odlingskit i samarnete med New Botanic (vars ena grundare formgav skor för Acne en gång i tiden, kuriosa).


Danska Carl Hansen har lanserat en ny kollektion skärbrädor tillverkade av spillmaterial från deras övriga produktion i fabriken. Design Per Hauschildt.

Norrgavel har släppt nya möbelkulörer våren 2024. Man kan nu få deras möbler målade i dimgrönt, klargrönt, vaniljgult och laxrosa. Läs mer här.

Notiser
Ellos Groups försäljning minskade under sista kvartalet 2023, men bolagets sparåtgärder har hjälpt så vinsten ökade trots nedgången.
– Mads Ring Damgaard blir ny VD för danska Stelton.
– Det 25-åriga inrednings och familjeföretaget Dimoda har gått i konkurs.

– My Feldts målningar på Skolberget i Halmstad kommer att bli tapeter för Boråstapeter, med planerad lansering i mars/april 2024.
– Danska varumärket (och tidigare butiken) Holly-golightly har formgivit inredning och detaljer för hundar, i samarbete med HAY.


Till sist har Kasthall Design Studio introducerat VICHY, en kollektion ullmattor som hyllar det klassiska Vichy-mönstret, även känt som Gingham.

Kommentarer

  • Terese Wahlberg skriver:

    Så härligt med tyger från bemz. Har två Ikea soffor med dyra fina klädslar från bemz, problemet nu är att dynorna under till är slitna och lossar vad och är nedsuttna. Hade gärna köpt nya dynor om det funnits. Ikea har inte kvar modellen heller. Någon med idé på vad man kan göra ?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.