Annons

En efterlysning och tre tips på fina vintage-fåtöljer

Den här veckan har jag spenderat en hel del tid på olika auktionssajter i jakt på två vintage-fåtöljer till ett inredningsuppdrag för en hustillverkare. Har sprungit på flera fina längs vägen, som tyvärr är utanför vår budget – men vem vet. Det kanske är någon av er som sitter på något liknande som ska säljas? Då är jag spekulant! Önskemålet är att hitta två likadana loungefåtöljer, som passar som par – med matchande patina.


Foto: © Nordlings Antik

Jag började dumt nog att skissa förslaget med två CH27 av danska Hans Wegner. Det är svårt att nöja sig med något annat sen. Dessa finns att köpa här på Nordlingsantik. De är helt perfekta, men tyvärr äter de upp hela vår inköpsbudget för ett hus på 200 kvm. Så jag måste leta vidare, men hett tips till den som känner sig manad.


Foto: © Nordlings Antik

Fann även dessa två Børge Mogensen-fåtöljer (Spanska stolen) på Nordlingsantik som hade varit otroligt fina framför brasan. Det är väldigt ovanligt att hitta ett par med liknande patina, men även dessa faller tyvärr utanför vår budget.


Foto: © Copyright Bukowskis

Yngve Ekströms och Carl Malmstens gemensamma fåtölj Caryngo i originalutförande hade kunnat vara ett alternativ, men dessa på bilden såldes på Bukowskis i mars 2002 så lite sent påkommet nu. Dock ett bevakningstips att lägga in hos Buckan om du är på jakt efter något liknande. Finns även i nyproduktion hos Swedese i ett ljusare utförande.

Har du två fåtöljer att sälja? Hör gärna av dig på mailen.
Och lyckos er som får lägga vantarna på ovan möbler!

Kategorier:

Kommentarer

 • Mia skriver:

  Jag har ett par av Yngve Ekströms ”Sibbo” utan armstöd som jag kallat för ”pinn-fåtöjer” vilket fått min man att fnysa å alla riktiga fåtöljers vägnar – han tycker inte dom är sköna helt enkelt 😀. Men snygga ju!

 • Anna skriver:

  Går det inte att hyra/låna någonstans?

  • Frida skriver:

   Visningshusets inredning ska stå där i fem år, så det är svårt att hitta sådan långtidsshyra. Men om någon kan tänka sig är jag öppen för förslag 😀

 • Mir skriver:

  Det finnes mange fine hos auctionet. Disse minner om Mogensens sine: https://auctionet.com/sv/3303761-fatoljer-fatoljer-2-st-furu-lader-1970-tal-2

 • Therese skriver:

  Kontakta byon second hand Västberga dem hade snygga par fåtöljer när jag var där senast.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.