Annons

Inredningsnyheter v.39/2023

Förlåt att jag är en hel dag sen med söndagsummeringen! Det har faktiskt inte hänt en enda gång på tio år – men efter förra veckans lansering av Trendenser & Friends förstår ni kanske varför. Jag har helt enkelt inte hunnit med och hoppas ursäkten godtas. Här kommer i alla fall en snabb scroll för dig som vill ha koll på de senaste snackisarna och nyheterna i inredningsbranschen.Svenska Cappelen Dimyr lanserar sängöverkast inspirerade av deras egna mattor. Det kunde anas redan på inbjudan till 3 Days of design i Köpenhamn i juni och jag tycker att bilden på deras inbjudan från i somras sammanfattar den estetiska bryggan mellan mattorna och sängöverkasten väldigt bra. De nya överkasten säljs bland annat av Artilleriet.Byredo och haussade hudvårdsgurun Susanne Kaufmann (vars oljor många badande influencers hyllar) har inlett ett samarbete för att ta fram produkter som kombinerar doft och hudvård i snygg förpackning. Finns att köpa i butik sedan en vecka tillbaka. Begränsad upplaga!Jotex har släppt en jättelång och annorlunda reklamfilm som ja… jag vet inte hur man ska tolka den? Omvänder en AI-robot till ett mer mänskligt inredande med hjälp av Jotex möbler? Allt startar med att roboten får syn på en (vissen?) blomma för att sedan dansa loss och krama Jotex sidobord i neonfärgad plast. Jag har mycket att säga om detta men är mer nyfiken på vad du tänker. Hiss eller diss? Här kan du se hela kampanjen. Här skriver Resumé om det. Alldeles oavsett vad du landar i är det värt tiden du tittar för att se holländska dansaren Marie-Louise Hertog.Marie Olsson Nylander och färgföretaget Alcro släpper en gemensam kollektion väggfärg i januari 2024. Det utlovas totalt 14 jordnära kulörer, som tagit fram tillsammans med Marie. Tipstack till Anette.
Konstnären Bobo Wallmansson är aktuell med en ny utställning i Göteborg. Aporna har fått sällskap av fåglar. Ser väldigt spännande ut.

Notiser
– Danska Carl Hansen öppnar flagshipstore i Singapore.
– Inredningsbutiken och varumärket Newport startar bokförlag och börjar ge ut egna böcker.
– Bygg Hemma Gruppen (BHG) stänger 15 möbelbutiker i Sverige i jakten på lönsamhet.

– Konkurshotade Kungsängen Produktion, Kungsängen Group och Kungsängen Sweden beviljades rekonstruktion under veckan som gick och får därmed lite mer tid på sig att bevisa sig.
– Inköpsmässan Days of trade för inredningsbutiker äger rum i Göteborg om prick en vecka.Tips!Martin Bergström och Skultuna är aktuella med nya vaser i serien Opaque Objects. Martin har låtit sig inspireras av två saker – rymdens atmosfär och den giftiga och mytiska växten bolmört.

Kommentarer

 • Camilla skriver:

  Hej!
  Hade du kunnat göra ett inlägg där du tipsar om fler grymma inrednings och/eller livsstilsbloggare?
  Tack på förhand!

 • Suzanne skriver:

  Ja det var en märklig och lååång film. Får inte riktigt ihop budskapet men dansaren är fantastisk.

 • Lisa skriver:

  Eller så vill deras byrå bara göra något ”coolt med det senaste” och sålt in det till en beställare som också är sugen på något ”disruptive”. Alla tävlar om att kunna vara i framkant med AI och hoppas kanske vinna några priser och få bra PR. Mycket trend och lite business case är väl min take av AI-vågen just nu

 • rbj travel skriver:

  thank you for sharing knowledge.
  This really helps me to develop my business in transportation

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.