Annons

Nyhet! Trendenser & Friends

Reklam för egen verksamhet

Efter ett halvårs väntan fick vi i dagarna det glädjande beskedet att @trendenserandfriends varumärkesregistrering har blivit godkänd och offentliggjord i European Union Trade Marks bulletin ✔️Äntligen kan jag berätta mer om ”det där nya konceptet” jag har arbetat så mycket med den senaste tiden.

För ungefär ett år sedan, när jag hastigt tvingades se mig om efter en ny lokal pga en fuktskada blev Kungsbackas bästa butiksläge plötsligt ledigt. Mitt på Storgatan. Det var inte mycket att tveka på. En perfekt plats att kombinera kontor och studio, föreläsningar och event med en liten butik i gatuplan. Men vilka produkter skulle vi sälja?


Under konceptet Trendenser & Friends kommer vi att kroka arm med nya nordiska formgivare och etablerade företag (som delar våra värderingar) för att ta fram nya gemensamma produkter med stort fokus på naturmaterial, sinnlighet och skandinavisk form. Trendenser kommer förstås att finns kvar som vanligt – både som blogg och instagramkonto, men det här blir ett nytt sätt att lyfta formgivare och företag vi gillar och att skapa något konkret tillsammans.


Logotypen är en sammanslagning av bokstäverna T + F, som förkortning för Trendenser and Friends (och F som i Frida) som förenas i ett &-tecken. 
Formen vi till slut landade i är en blinkning till de nordiska hällristningarna. Ett uråldrigt symbolspråk, som balans till de nya digitala kanaler Trendenser verkar i.Det är Nomonostudio som har hjälpt oss att ta fram loggan till den nya verksamhetsgrenen. Symbolen kan stämplas, präglas, broderas, etsas och brännas på de naturmaterial vi arbetar med. Trä, läder, glas, lera, sten, textil, papper och metall.

Den fysiska butiken är redan igång och nu när vi fått klartecken på det grafiska lanserar vi snart även en liten e-handel. Alla produkter kommer inte hålla för att skickas med post, men ett urval kommer gå att köpa online. Mer information om detta kommer i ett senare inlägg.


Den figursågade logotypen på kassadisken är tillverkad av KARV studio i Göteborg, i såpad ek.


Visste du förresten att Sveriges allra nordligaste hällristningar ligger vid Umeälven, en mil uppströms från Umeå (där jag växte upp). Arkeologer har fastställt att de är mellan 3000-7000 år gamla, alltså samtida med de egyptiska pyramiderna. Ett formspråk som stått sig över tid. Precis som det vi vill stå för.

Inspirationen till allt vi gör, från val av material till färgsättning hämtar vi också där – i den norrländska naturen.

Följ gärna @trendenserandfriends för mer information om butikens öppettider och lanseringsdatum för ehandeln!

Kommentarer

 • Minna skriver:

  Grattis! Vad roligt att få veta lite mer om butiken och tankarna bakom. Och som alltid så känns allt du gör väldigt genomtänkt in i minsta detalj. Jag ser verkligen fram emot att följa detta.
  Fortsatt Lycka till ????????

 • Hanna skriver:

  Wow! Heja dig Frida ✨

 • Cecilia skriver:

  Hej! Kommer man att kunna beställa till Finland också eller enbart inom Sverige? Undrar en som följt dig och Trendenser under många år.

 • Malin Vbg skriver:

  Jag kan inte annat än att hålla med Minna ovanför, hon skrev allt jag tänker också. Det är fint att läsa mer om tankarna, framåt och nuläget. Jag fick tips av dig en gång där du beskrev att du funderade på härtid, närtid och därtid, vilket jag haft med mig i mitt jobb. Jag har känslan av att du har med det i mycket av ditt tänk då det är genomtänk och ska hålla över lång tid. I somras hade jag äntligen möjlighet att besöka butiken och den var till och med över mina förväntningar och då var de höga! Jag ser fram emot vad du kommer med framåt och jag längtar efter webbshoppen!

 • Åsa Vikström skriver:

  Oh vad kul! Vilket fint koncept du klurat ut. Varmt lycka till.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.