Annons

Läsarfråga: Fåtöljer till uteplatsen?

Inlägget innehåller adlinks / reklamlänkar till inköpsställen


Hej!
Vi har ett nybyggt ladhus / Varbergshus och jag är på jakt efter ett par sköna fåtöljer till vår altan. Vill kunna slå mig ner där och läsa en bok eller ta en kaffe efter maten medan barnen leker i trädgården. Problemet är bara att jag inte vet vad vi ska satsa på för modell. Några önskemål:


– Fåtöljerna ska vara sköna och bakåtlutade, men inte vara av liggmodell.
– De måste vara smidiga att förvara över vintern (vi har ont om förrådsutrymme) så allra helst ska de kunna stå där året runt.
– Huset är nybyggt i en modern stil så jag vill inte ha något romantiskt eller för lantligt. Satsar gärna på klassiker .


Vad passar till? Har du några tips?

Tack på förhand!
Sara
Det första jag tycker att man ska fundera på, förutom sittvinkeln och komforten som du redan är inne på är om du vill att möblerna ska sticka ut (kontrastera) mot fasaden / uteplatsen eller smälta in utan att störa synintrycken. Utan att veta det har jag valt ut några populära modeller som är bekväma och som brukar vara fina till er hustyp (som ju både passar med möbler i starka färger och naturmaterial som harmonierar).


Brafabs Ribbon / EcoChair (adlink) är en ekologisk stol, tillverkad i björk (naturfärgad), furu (målad) och hamparep. Reglerbar i två lägen. Tål att stå ute i ruskiga väder men är också hopfällbar om man vill kunna stuva undan den. Dessutom prisvärd! Fotpall/bord och kudde finns att köpa till.


HAY’s serie Pallisade är populär av en anledning (bör kompletteras med dyna för extra komfort). Praktisk, lättskött och skön sittkurva. Finns i flera kulörer, den varmgalvaniserade modellen ska vara lite tåligare mot rost. Finns bl a i lager på Nordiska Galleriet (adlink).


Carl Hansens däcksstol (adlink) AH603 i väderbeständig och FSC™-certifierad teak blir silvergrå med tiden och tål att stå utomhus i skiftande väder. Är 78 cm i bredd och 77,5 cm i djup, med en sitthöjd på 30 cm och en totalhöjd på 67 cm. 


Fermobs klassiker Luxembourg (adlink) är tillverkad i högkvalitativt aluminium som ska tåla alla väderlekar. Dessutom är den stapelbar vilket gör att den tar mindre plats vid vinterförvaringen.


ASPVIK 02 fåtölj av designern Andreas Martin-Löf för Jotex (adlink) är en unik möbel som jag tror kommer bli ett framtida samlarobjekt/auktionsköp. Fåtöljen är svensktillverkad i FSC-märkt furu som strukits med vattenbaserad lack i en mörkare brun nyans. Armstöden är breda nog för att rymma kaffekoppen, så man behöver inte något sidobord till. Lite skrymmande kanske men bör kunna stå ute med överdrag.

Kommentarer

  • Maria skriver:

    Tips om Carl Hansens ihopfällbara däckstol, finns fällbar pall och bord till. Dyna för utomhusbruk. BM5568. Mkt skön att sitta i tar liten plats ihopfälld.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.