Annons

ANNONS: Schneider hjälper dig få koll på energiförbrukningen med personliga råd.

Inlägget är reklam för Schneider ElectricJust nu läser man om de höga elpriserna i media varenda dag och många får en klump i magen när de tänker på den stora fakturan från elbolaget som kommer att dimpa ner senare i januari. I samarbete med Schneider Electric vill jag därför komma med ett tips! I början av 2023 kommer Schneider att lägga till ett Energicenter i Wiser-appen som kan vara till stor hjälp för dig som vill minska din elförbrukning, där du kan få personliga råd anpassade efter vad som drar mest el i ditt hem. Jag skulle själv vilja ha denna lösning hemma eftersom den går steget längre och kan ge förslag på konkreta och individuella åtgärder baserat på faktisk förbrukning, inte på generella antaganden eller gissningar av hur andra lever. Den nya appen kommer verkligen att ge personliga råd utifrån dina förutsättningar och gör även elförbrukningen tydlig för barnen så att de också kan se hur mycket olika saker i hemmet drar i el (vilket kanske får dem att vilja tävla med sig själva om att sänka förbrukningen?).

Det är ju först när vi vet vad i hemmet som förbrukar mest el som vi har möjlighet att aktivt göra energibesparande förändringar och åtgärder. Nyligen delade jag några tips om hur man kan sänka elkostnaderna med hjälp av smarta hem-systemet Wiser. Nu har Schneider publicerat en pressrelease som informerar om att de kommer lansera flera kompletterande funktioner under 2023 med fokus på energibe­­­sparing i hemmet.

Först och främst uppgraderas Wiser by SE-appen så att den får ett dedikerat Energicenter. Här sammanställs all information om elförbrukningen i hemmet. För att nyttja energicentrets alla möjligheter behöver man låta en elektriker installera en energisensor i elcentralen som är ansluten till Wiser gateway, som är navet i Wiser-systemet, och då kommer appen dela med sig av omfattande information om energiförbrukningen i hemmet och möjligheterna till att sänka den. 

Integrationen av energisensorn, s k PowerTag, i Wiser by SE-appen kommer ske under början av 2023. Användare kommer därmed få en ökad insikt kring energikonsumtionen i hushållet. Systemet kommer ge en översikt kring realtidsförbrukningen i hemmet samt personliga tips och energirådgivning utifrån hemmets profil. Profilen ställs in genom att du svarar på vilken typ av bostad du har, hur stor boendeyta, vilket värmesystem, hur många personer som bor i hushållet osv. Därefter behöver den molnbaserade AI-lösningen en månad på sig att lära känna hushållets förbrukningsmönster och beteende utifrån bland annat väderdata samt installerade funktioners konsumtionsmönster.


Det innebär att tipsen och de personliga råden du får via appen är anpassade efter din förbrukning och dina förutsättningar. Nedbrytning av din energianvändning som låses upp efter en månad, kommer att baseras på den hemprofil du skapat och visa vad som förbrukar energi i hemmet.

I appen kan du även se hur din elförbrukning förhåller sig i jämförelse med andra hushåll med exakt samma boendeförhållanden som du har – en vy som kan trigga igång tävlingssinnet för att säkerställa att man förbrukar mindre än genomsnittet.


Schneider Electric är ett globalt företag som har stort fokus på att deras lösningar ska vara energieffektiva och hjälpa kunderna att sänka sin elförbrukning. Oavsett om det är större fastigheter, industrier eller vanliga bostäder. Eftersom vi konsumenter inte brukar ha kontakt med dem om vi inte följer deras konton på sociala medier, så har de nyligen startat upp ett nyhetsbrev för oss hemägare som vill minska elförbrukningen i bostaden. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och kommer innehålla generella tips på hur vi kan minska elförbrukningen, men de kommer även ge mer information om sitt nya Energicenter och förklara mer ingående hur det fungerar. När Energicentret och energisensorn är lanserade kommer läsarna av nyhetsbrevet bli de första som får informationen om detta samt var man vänder sig för att få hjälp med installationen eftersom det kräver en certifierad elektriker som installerar energisensorn i elcentralen.

Här kan du registrera dig för nyhetsbrevet: Schneider Electric (schneider-electric.com)

Här kan du hitta mitt tidigare inlägg med tips på hur du kan sänka elförbrukningen med Wiser idag – innan de lanserar denna kompletterande nyhet!

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.