Annons

Annons: Sängskola med SOVA

Inlägget är reklam för SOVA

Att köpa säng är ett stort beslut. Både bokstavligt och bildligt talat. Dels för att det ju är skrymmande pjäs som både tar rejäl plats i rummet och har en betydande plats i våra liv. Kanske är det den möbel vi spenderar allra mest tid i, i våra hem? Åtminstone om vi sover de rekommenderade 8 timmarna per natt. Men det är också ett stort beslut eftersom sängen innebär en stor investering, som för de allra flesta gräver ett kännbart hål i plånboken, oavsett viken budget man har. Sen har den också stor påverkan på vårt välmående. Sover man inte bra så mår man sällan bra. Det påverkar ens hälsa, både på kort och lång sikt. 

I samarbete med SOVA har jag därför skrivit ihop en guide på bra saker att tänka på inför sin sängprovning, för att man ska få ut så mycket som möjligt av den. 


Vilken sängtyp vill du ha? 

Precis som när man ska köpa bil finns det olika typer att välja mellan. Kombi, sportbil, sedan eller stadsjeep? På sängspråk pratar man om olika modeller av sängar: resårsäng, kontinentalsäng eller ställbar säng. Vilken av dem är du mest intresserad av? Resårsängen i dubbelsängformat är bra för den som är lättväckt och vill ha en separat säng, intill en annan. Kontinentalsängen ger en sömlös liggyta utan hård kant eller glapp i mitten, men ändå med möjlighet till individuell tryckavlastning på var sida. Dessutom blir de lite högre och större vilket ger en annan typ av sovkomfort och känsla i rummet. En ställbar säng har medicinska fördelar för den som har bekymmer med exempelvis snarkningar, sura uppstötningar eller dålig blodcirkulation. Den kan också ställas in i andra lägen om du vill läsa en bok, kolla på teve eller använda sängen som vilmöbel dagtid. 

Vilken känsla föredrar du? 

Vill du exempelvis ha en stabil säng med Tempurmaterial eller en följsam säng med individuella zoner i fjädringen. Kanske en naturlig känsla (exempelvis Hästens som är stoppad med naturmaterial) eller en omfamnande säng med mjuka stoppningsmaterial som formar sig efter din kropp.

Hur sover du? Vilken sovställning har du? 
Sover du på sidan behöver du en madrass som ger stöd för midjan men följsamhet mot axeln. Sover du på rygg vill du ha en säng som ger ordentligt stöd i ländryggen. Sover du på mage? Magsovare rekommendera faktiskt att försöka hitta en mer ergonomisk sovställning eftersom nacken inte mår bra att ligga i ett vridet läge i 8 timmar. Då har du förmodligen fel säng och behöver hitta en komfort som får dig att vilja vända till sida eller rygg för att undvika snedbelastning på kroppen. 

SOVA finns sängar i alla prisklasser och modeller, vilket ger en helt unik möjlighet att prova ut en säng som är helt perfekt för just dig oberoende av varumärke. VÄLKOMMEN PÅ KOTNADSFRI* FÖRELÄSNING!
På onsdag den 9 november arrangerar vi ett event i SOVA-butiken i centrala Stockholm med begränsat antal platser (föranmälan krävs).
Läs mer här och registrera dig för att komma dit, lyssna på inspirerande föreläsningar, göra en individuell provning och få en goodiebag på köpet!

Arrangemanget är kostnadsfritt, men vi tar ut en avgift om du inte dyker upp. 

Inlägget var betald reklam / en annons för SOVA

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.