Annons

Inredningsnyheter v.33 / 2022

Dags att sparka igång hösten med en lååång nyhetssummering. Här kommer en lista med branschnyheter och snackisar från den senaste tiden, för dig som vill hålla dig uppdaterad. En scroll för att få koll, som det brukar heta.


Danska Norm Architechts är aktuella med en ny spännande bok om sinnlig inredning; Soft Minimalism. Jag är mikket nyfiken.


Nästa vecka går Nordens största inredningsmässan Formex av stapeln ute på Älvsjömässan i Stockholm. Äntligen! Det är första gången på flera år som det äntligen blir mässa med montrar igen. Med risk att detta gränsar till (obetald) reklam för egen verksamhet (bäst att jag flaggar för det!) så har jag fått äran att föreläsa om min Övningsbok i inredning på stora scenen under på tisdag (kl 12) och onsdag (kl 14). Kom gärna och säg hej!


Veckan därpå firar Stockholm Design Week 20 år med en egen designvecka som hyllar skandinavisk design. Den äger rum mellan den 5-11 september.


House of Finn Juhl har lanserat möbelserien ”Åkande” designad av Jonas Lyndby Jensen.


Verner Pantons ikoniska VP Globe har lanserats i en ny finish med insida av borstad metall.


Vouge Scandinavia firar 1 år denna månad med en specialutgåva av deras jubileumsnummer i skrud från Svenskt tenn. Läs mer här.


Det ikoniska Arkitektbeltet från Dahlman 1807 har relanserats. Bältet var populärt på 1940-talet och hylladess av bland annat Børge Mogensen och Arne Jacobsen, därav smeknamnet.
Marimekkos höst går i bruna toner både när det gäller inredning och mode. Tipstack till Anette!.


Krickelin har gjort en fin kampanj med Ellos där hon valt ut vintagefavoriter. Sålde slut direkt! Men bilderna finns kvar och kanske kan inspirera flera loppislistor framgent.


Tell Me more hyrde min studio på Spinneriet I somras för att fota höstens katalog. Hade glömt och studsade till när jag såg pressreleasen. Det där stället känner jag ju till, förstås.

Notiser:
-Stoppa pressarna! Stärkelsefabrikens Gustav Ovland rycker ut som programledare med Sofia, Johnny och Mattias. Har du ett renoveringsprojekt du vill att han kikar på? Kontakta kanal 5!
– Ernst Kirschteiger har investerat i nya bolaget Lala Plats.
&Tradition firar Arne Jacobsens liv och karriär genom att lansera golvlampan Bellevue i två nya finishar i en vit färg och en grå.
The Hender Scheme x FRAMA har laborera med vegetabiliskt oprocessat läder!


Till sist. Lotta Agaton har avslöjat att hon öppnar galleri på Karlaplan i Stockholm. Heja! Ska bli så spännande att följa.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.