Annons

Annons: Showerline från Unidrain

Inlägget är reklam för Unidrain


När man duschar och vattenstrålarna träffar kroppen uppstår oundvikligen stänk. För att undvika att det hamnar i hela badrummet brukar man antingen ha draperier eller duschväggar och såklart en golvbrunn där vattnet kan ta sig ner. I samarbete med Unidrain vill jag tipsa om deras slimmade serie ShowerLine som är en vidareutveckling av Unidrain-linjen av avloppsarmaturer som skruvas fast i väggen och golvet. Därefter gjuts det in i själva golvkonstruktionen. Armaturen säkerställer att fallbyggnaden blir korrekt och det patenterade flänssystemet säkerställer 100% vattentäthet. Golvavloppet säkerställer också att fallbyggnaden blir korrekt. Showerline kan placeras antingen i mitten av väggen eller i vänster- eller högerhörn. 

Tillsammans med detta kan sedan Unidrains snygga duschvägg GlassLine monteras snyggt i spåret på armaturen och hängas i den monterade väggskenan. Du slipper alltså synliga skruvar och beslag helt och hållet! 

GlassLine-väggarna kommer både transparenta eller med en svart ram runt. Glaset är dessutom ett Cleantec-nanobehandlat glas som är enklare att rengöra. En komplett GlassLine-lösning består av 4 olika delar, avloppsarmaturen, duschväggen, duschdörren och en toppskena. 

Unidrain säljer också andra badrumstillbehör. Kollektionen består av duschskrapor toalettborstar, duschhyllor, hängare och hållare till toalettrullar. Tillbehören kommer i fem färger, borstat stål, polerat stål, mässing, koppar och svart. 

Läs mer och kolla in hela kollektionen här!

Kategorier:

Kommentarer

 • Angelica skriver:

  Hur går det ihop mot BBRs krav om 200 mm avstånd mellan vägg och golvbrunn?

  • Frida skriver:

   Hej Angelica! Jag ska be Unidrain svara själva på måndag för säkerhets skull, men som jag har förstått gäller särskilda provnings- och godkännanderegler för golvbrunnar avsedda för väggnära placering i kombination med tätskiktssystem, så kallade systemgodkännanden.

   Unidrain överensstämmer med den nya gemensamma europanormen för golvbrunn / golvavlopp EN1253

   Här kan du läsa mer; https://www.unidrain.se/teknik/systemgodkaennanden/

 • Ang BBRs krav:

  För väggnära placering av golvbrunnar och golvrännor gäller särskilda provnings- och godkännanderegler enl. Branschgodkännande för ”Golvbrunnar avsedda för väggnära placering i kombination med tätskiktssystem”, så kallade systemgodkännanden.

  Unidrain och specifika tätskiktssystem är godkända. Observera att det är olika materialkrav på tätskiktet beroende på hur golvbjälklaget och väggen är konstruerade, massivkonstruktion eller skivkonstruktion. Med massivkonstruktion avses betong, puts och/eller murverk. Med skivkonstruktion avses träkonstruktion med skivbeläggning eller avjämningsmassa.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.