Annons

Saker jag söker

Min bevakningslista på auktionsapparna har ökat exponentiellt den sista tiden eftersom jag letar efter ny(gamla) möbler till studion. Med risk att jinxa, eller med möjlighet att få hjälp (jag tänker att det är 100% en perspektivfråga) så kommer här några önskeobjekt på min sökradar.


Det rustika träbordet i studion har gjort sitt efter 8 år. Det är rejält stort och fint på rätt plats men inte så praktiskt i en arbetsmiljö där man behöver kunna skissa eller rita raka linjer. Drömmen är ett träbord i såpad ek, med mjuka kanter och många år på nacken. Det får en så fin yta med tiden (givet att iläggsskivorna har fått mörkna jämnt). Detta är Wegners CH-006 för Carl Hansen från Lauritz.


Vi har redan ett gäng Myror i studion och det naturliga valet blir att komplettera med fler stolar. Målet är ett minst ett dussin runt det stora bordet. Bild från Bukowskis.


En gungstol på en arbetsplats? Ja! Varför inte. Egentligen ska man försöka tillse att det finns ett vilrum, så jag tänker att detta kan fungera som kompromiss. Förutom att gungandet är vilsamt så har studier visat att det kan öka koncentrationsförmågan för vissa personlighetstyper och inte minst hjälpa lymfsystemet på traven! Denna har jag budat på via Lauritz.


Har redan ett par privat men söker fler till studion. Estrid Ericssons ytterfoder i tenn finns i fler storlekar på Bukowskis än de finns i nyproduktion på Strandvägen.


Idag har jag bara hårda plåtskärmar på alla lampor. Tänker att några Pia-lampor från Gärsnäs skulle vara ett bra komplement för att sprida mjukt allmänljus och förbättra akustiken. Bild från Lauritz.


Listan är längre men jag avrundar här, med en dansk designer vars möbler jag tror kommer gå en revival till mötes: Henning Kjaernulf. Kom ihåg var ni läste det först 🙂 Hans Razorblade Chairs med vitt fårskinn vore fina som komplement till sofforna jag köpte förra helgen, men dream on Frida dream on… De verkar inte så populära i Skandinavien men kan budas hem dem från USA via 1stDibs vilket ju känns som att gå över hela Atlanten efter vatten. Så. Om någon känner någon som har ett par och vill sälja så är jag förste spekulant!

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.