Annons

Inredningsnyheter v. 2/2022

Nu har det börjat röra på sig i inredningsbranschen igen efter storhelgerna. Här kommer en summering av veckans nyheter och snackisar för dig som vill ha koll på det senaste!


Danska hovleverantören Royal Copenhagen har lanserat en bonbonniere för att hedra Drottning Margrethe II’s 50-åriga regentjubileum. Asken är prydd av en prästkrage som är drottningens favoritblomma. Daisy är även hennes privata smeknamn bland familj och vänner.


Bukowskis, Nordens största auktionshus, har fått nya ägare. Under veckan som gick sålde familjen Lundin verksamheten till det brittiska riskkapitalägda auktionshuset Bonhams.


I år firar designföretaget Fritz Hansen 150 år! Företaget kommer därför att lansera jubileumsutgåvor och nya versioner av bl a Arne Jacobsens serie 7TM, Ägget, Svanen, stolen Liljan och ett PK61-bord i norsk marmor. 


Göteborgskeramikern Emmeli Hulqvist har anlitat en advokat för att vidta rättsliga åtgärder mot Jotex som lanserat en knutljusstake med nästan identiska proportioner som hennes ikoniska modell. Inlägget där Emmeli berättar sin version av historien har engagerat tusentals följare och många hoppas att e-handelsjätten ska dra tillbaka produkten. Eller inleda ett samarbete på riktigt.
Foscarinis populära bordslampa Lumiere Nuances lampa har lanserats i tre nya nyanser.


Den populära inredningsbutiken Stilleben i Köpenhamn har lanserat en egen serie textilprodukter i linne. Se hela kollektionen här.


Våren 2022 lanserar Stelton sin klassiska termoskanna EM77 i blankpolerad mässing. 

Superfront har visat bilder på sin nya kollektion luckor under namnet Abstract Collection som kommer att lanseras den 27.e januari.

Notiser

-Från och med 1 mars 2023 slutar varuhuset NK att sälja päls. Det omfattar både pälsverk och produkter med pälsdetaljer. 
-På grund av rådande omständigheter ställer Swedish Design Awards by RUM 2022 in galan. Istället sker prisutdelningen digitalt på www.byrum.se under torsdagen den 3 februari kl. 16:00. 
Myrorna öppnar ny butik på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm. De behöver bland annat en butikschef, klicka här om du vill veta mer.
Svenssons i Lammhult öppnar ny butik i centrala Stockholm.
IKEA öppnar en ny butik i Göteborg, i köpcentrat på Frölunda Torg. Till sist, kommer ni ihåg nyheten om Layereds mattor av den framlidne och Umeåbördige formgivaren Stig Lindberg som jag bloggade om vecka 47. Nu finns äntligen mer information. Mattorna släpps i slutet januari! Med det tackar jag för mig och önskar en frisk start på vecka 3.

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Var inne på Jotex hemsida idag och hittade en”nyhet”. Det är nästan svårt att hitta skillnaderna mot Framas t-lampa – bortsett från att ljuskällan hos Jotex inte går att byta ut (!?). Vad trött jag blir på att leta efter icke-dyr inredning som man sen vill dubbelkolla inte är kopierad någonstans ifrån.

  Jotex lampa https://www.jotex.se/rambo-bordslampa-led/1605334-01
  Framas lampa https://framacph.com/product/t-lamp-steel

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.