Annons

Inredningsnyheter v 47/2021

Första advent. Äntligen! Men också dags att summera veckan som gått och de nyheter som passerat revy i inredningsbranschen. Här kommer en scroll för dig som vill ha koll!


Den danska juvelerarfamiljen Lynggaard är aktuella med sin nya bok My Family där de bjuder på familjerecept, visar glimtar från sina inspirerande hem och berättar historien bakom deras smycketillverkning. Tryckt och limbunden i Danmark med handmålad baksida. Kan bli din för det facila priset av… 3500 kronor!


Svenska möbeltillverkaren Gemla håller en jubileumsauktion på Bukowskis.. Ryktet säger att Gemla tillverkat långt mer än 1500 olika stolsmodeller sedan starten 1861!


Svenska Gotain har släppt nya färger på deras skulpturala kuddar, framtagna i samarbete med inredarna och influencerprofilerna @janahenrici @louisehjortdesign och @elinskoglund


Lotta Agaton har stylat nya pressbilder för danska NewWorks, foto Mikkel Mortensen.


När jag bläddrade i senaste numret av tidningen ByRum fick jag syn på denna nyhet. Layered x Stig Lindberg En serie mattor som låter tre av Stigs klassiska mönster bli golvprydnad.


Byredo har presenterat deras senaste produkt, ’’B blanket’’, en randig pläd inspirerad av klassiska amerikanska baseballjackor. Pläden är gjord i 90% ull och 10% cashmere.

Notiser
– Vuittons chefsdesigner Virgil Abloh som bl a gjort inredning med IKEA har avlidit i sviterna av cancer, endast 41 år gammal.
Blocket jobb har haft problem med bedrägeriannonser, bland annat för en fiktiv / påstått utannonserad tjänst på Nordiska galleriet. Var vaksamma innan ni använder ert bank-id.
– Repamera har fått hållbarhetspris för att de gör det möjligt för konsumenter att förlänga livslängden på textil. 
– 2028 försvinner plasten från IKEA’s förpackningar.
– Nordicnest tatuerade in sin logga på medarbetarna inför Black Friday (!).Till sist. Aldo Guccis 1500-tals palats ’’Villa Balbiano’’ går nu att hyra via Airbnb. Villan är en av de största privatägda bostäderna belägen intill Lake Como i Italien.

Kommentarer

 • Karin skriver:

  Berså-mattan ser spännande ut. Hoppas det kommer mer info snart 🙂

 • Marianne skriver:

  Var kommer tavlan ovanför Gotain-kuddarna ifrån

 • E skriver:

  Blev också sugen på att veta mer om Stig Lindberg-mattorna, men på Layered har de ingen mer info att dela. Intrikat PR-strategi eller ren miss att det publicerades redan nu i tidningen?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Ja, lite oklart. Det kanske kommer mer info snart eller så har de missat att det var ett embargo på den pressreleasen. I vilket fall ser det väldigt lovande och spännande ut!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.